2017-09-20 10:03:34
Φωτογραφία για Γιατί η αγκαλιά της μαμάς είναι το καλύτερο φάρμακο
Δεν είναι ποτέ εύκολο να ηρεμήσεις ένα παιδί, είτε αν είναι θυμωμένο είτε αν είναι στενοχωρημένο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι φωνές εκείνη την ώρα δεν πρόκειται να βοηθήσουν κανέναν, ούτε εκείνο αλλά ούτε και εμάς. Η πιο επιτυχημένη μέθοδος για σίγουρα αποτελέσματα είναι τελικά και η πιο απλή: η αγκαλιά. Δείτε 6 λόγους που θα σας πείσουν ότι πρέπει να αγκαλιάζετε το μικρό σας πιο συχνά και ακόμα πιο ζεστά!

Τα παιδιά μαθαίνουν από την αγκαλιά και όχι από την τιμωρία

Η σωματική επαφή και η ασφάλεια που νιώθουν τα παιδιά στην αγκαλιά της μαμάς και του μπαμπά λειτουργούν πολύ πιο αποτελεσματικά από τις φωνές και την τιμωρία. Την επόμενη φορά που το παιδί θα κάνει κάποια αταξία, κρατήστε το σφιχτά στην αγκαλιά σας και μιλήστε του με ηρεμία και αγάπη, ακόμα κι αν είναι δύσκολο. Οι πιθανότητες να κερδίσετε την προσοχή του και να το κάνετε να σας ακούσει είναι πολύ περισσότερες -μην ξεχνάτε ότι η πειθαρχία που στηρίζεται στην αγάπη είναι ο καλύτερος τρόπος διαπαιδαγώγησης.


Κάποιες φορές, με τη συμπεριφορά τους ζητούν την αγκαλιά μας

«Τα μικρά παιδιά έχουν μεγάλα συναισθήματα», όμως δυσκολεύονται να εκφράσουν αυτό που νιώθουν με λόγια. Μπορεί να φοβηθούν ή να στενοχωρηθούν με πράγματα που σ’ εμάς φαίνονται ασήμαντα, στα δικά τους μάτια όμως, είναι σημαντικά. Εφόσον δεν μπορούν να τα επικοινωνήσουν με λέξεις, λοιπόν, εκτονώνουν αυτή την έκρηξη συναισθημάτων με κλάματα, νεύρα και φωνές γιατί, πολύ απλά, μας έχουν ανάγκη. Εμείς, εκείνη την ώρα, δεν μπορούμε παρά να είμαστε δίπλα τους και να τους προσφέρουμε την πιο ζεστή μας αγκαλιά.

Είναι ο καλύτερος τρόπος να πείτε «συγγνώμη»

Όλοι οι γονείς κάνουμε λάθη πού και πού, είτε γιατί φωνάξαμε στα μικρά μας πάνω σε μια στιγμή αδυναμίας είτε γιατί δεν ξέραμε πώς να χειριστούμε σωστά μία δύσκολη κατάσταση. Ο πιο αληθινός και στοργικός τρόπος να διορθώσουμε τα πράγματα είναι να ζητήσουμε «συγγνώμη» -φυσικά με μια μεγάλη αγκαλιά. Και έπειτα, όλα ξεχνιούνται!

Αλλά και ο καλύτερος τρόπος να δεθείτε

Εδώ δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Είναι ο καλύτερος τρόπος να έρθετε κοντά στο παιδί και να του δείξετε πόσο το αγαπάτε. Ανοίξτε την αγκαλιά σας, λοιπόν, και πείτε ένα απλό αλλά μεγάλο «σ’ αγαπώ». Αυτό από μόνο του αρκεί.

Διδάσκετε στο παιδί τη σημασία της ενσυναίσθησης

Ακόμα και σε μικρή ηλικία, τα παιδιά παίρνουν υποσυνείδητα μηνύματα από εμάς. Αγκαλιάζοντας, λοιπόν, το μικρό σας κάθε φορά που το ‘χει ανάγκη, του δείχνετε ότι νοιάζεστε για τα συναισθήματά του, ότι μπαίνετε στη θέση του και ότι μπορείτε να το νιώσετε: δηλαδή ό,τι ακριβώς συνοψίζεται και στην έννοια της ενσυναίσθησης! Αυτό είναι το καλύτερο μάθημα που μπορεί να πάρει για να ακολουθήσει στο μέλλον το παράδειγμά σας.

Την έχετε ανάγκη κι εσείς!

Δεν είναι κακό να παραδεχτούμε ότι κάποιες φορές, εμείς έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη την αγκαλιά από τα παιδιά. Θέλουμε απλώς να τα νιώσουμε κοντά μας, να τα χαρούμε όσο είναι ακόμα μικρά και δέχονται αδιαμαρτύρητα την προσοχή και τη στοργή μας. Ξέρουμε ότι δεν θα έχουμε για πολλά χρόνια ακόμα αυτήn την ευκαιρία.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ