2017-09-21 10:03:17
Φωτογραφία για Κύπρος: Πρόστιμα σε κυνηγούς, που αναλογούν σε μισθούς ενός έτους
Το σφοδρό παράπονο της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας κυνηγών ότι εξαιρέθηκαν από το διάλογο πριν τη ψήφιση της νομοθεσίας για τη λαθροθηρία και άλλες πρόνοιες που αφορούν στους κυνηγούς, εξέφρασε στον ΑCTIVΕ 107,2 και 102,5 ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Γιατρός.

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή ΑΤΖΕΝΤΑ, ο κύριος Γιατρός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δεν διαφωνούν με τα βαριά πρόστιμα, όμως κάποιες πρόνοιες ενόχλησαν τον απλό κυνηγό.

Διαφωνούν οι κυνηγοί στο θέμα με τους δύο σκύλους, γεγονός που θα προκαλέσει κοινωνική αναστάτωση, καθώς επίσης την 1η Ιουνίου αν είχε κάποιος λαγό στην κατάψυξη, ήταν νόμιμος. Στις 2 Ιουνίου ήταν παράνομος.

Βιοπαλαιστής των 270 ευρώ εβδομαδιαίως ο κυνηγός με τις 11 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο

Πιστεύουμε στη νομοθεσία ότι κινείται προς την ορθή κατεύθυνση. Έγιναν όμως και λάθη, Για τα οποία αναμένουμε κάποια διόρθωση ανέφερε στην εκπομπή ο κύριος Γιατρός. Γνωρίζαμε την αυστηρότητα των ποινών.


«Ένας βιοπαλαιστής κυνηγός ο οποίος από την παιδική ηλικία έχουμε γεννηθεί και μεγαλώσει με ξώβεργο. Καλείται είπε να πληρώσει  400 ευρώ επειδή είχε 26 ξώβεργα και δύο αμπελοπούλια.

Ο ίδιος καλείται να πληρώσει  2630 ευρώ επειδή εντοπίστηκαν σε κλουβί στην αυλή του, 4 φιλικουτούνια τα οποία αγόρασε από pet shop, έξι χιλιάδες ευρώ και μία τζίκλα την οποία όταν την είχαν καρπωθεί ήταν ζωντανή και την έβαλαν σε κλουβί επειδή την ήθελε το εγγονάκι. Στο περιβόλι του ιδίου ο γιος του καλείται να πληρώσει 11 χιλιάδες πρόστιμος για ένα λαγό 300 γραμμάρια που θήρευσαν τα σκυλιά κατά τη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου».

Ένας βιοπαλαιστής που λαμβάνει 270 ευρώ τη βδομάδα και η σύζυγος του είναι άνεργη. Αυτό το νόμο που κατακρεουργεί τους κυνηγούς δεν το θέλουμε, ανέφερε κατηγορηματικά ο κύριος Γιατρός.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Υπηρεσίας Θήρας Πέτρος Αναγιωτός φλοξενούμενος στην ίδια εκπομπή επισήμανε ότι υπάρχουν περιθώρια τροποποίησης στη νομοθεσία μέσα από πολιτική βούληση, όμως κανένας νόμιμο κυνηγός δεν έχει να φοβάται από τα τσουχτερά πρόστιμα. Για τους ακτιβιστές σημείωσε, την αρμοδιότητα επιβολής του νόμου την έχει η αστυνομία.

Πολλές πρόνοιες της νομοθεσίας εξήγησε ο κύριος Αναγιωτός είναι υπέρ των κυνηγών, όπως η χρήση πλαστικών ομοιωμάτων, η χρήση διαφόρων τεχνικών παραγωγής  ήχου μέσω της ανθρώπινης προσπάθειας, κάτι που δεν επιτρεπόταν μέχρι σήμερα, οι εξώδικες ρυθμίσεις που στόχο έχουν να λειτουργήσουν αποτρεπτικά για τη λαθροθηρία, όπως και το μαγειρεμένο θήραμα στα εστιατόρια.

Στο Λιοπέτρι αρνούνται να ψηφίσουν στις εκλογές

Σε παρέμβαση του στην εκπομπή ΑΤΖΕΝΤΑ ο πρόεδρος του κυνηγετικού Συλλόγου Λιοπετρίου Κώστας Μιχαήλ ανέφερε ότι πέραν των 500 κυνηγών της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου συγκέντρωσαν χθες βράδυ τα εκλογικά τους βιβλιάρια, εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τα βαριά πρόστιμα που ανέρχονται σε μισθούς ενός χρόνου για κάθε κυνηγό. Διαμαρτύρονται επίσης και για τη νομοθεσία στο θέμα των σκύλων αλλά και του θέματος των ακτιβιστών που παραβιάζουν περιουσίες και δικαιώματα.

Γιώργος Γιατρός: Απαιτούμε τροποποιήσεις

Σε κάποια σημεία η νομοθεσία κάνει διάκριση ανέφερε ο κύριος Γιατρός . Παραθέτοντας κάποια παραδείγματα ανέφερε μεταξύ άλλων ότι Εάν κάποιος είπε θηρεύσει με παράνομο τρόπο προστατευόμενα πτηνά, θα πληρώσει πρόστιμο 200 ευρώ. Αν ένας κυνηγός, θηρεύσει με νόμιμο  τρόπο προστατευόμενα πτηνά θα πληρώσει δύο χιλιάδες ευρώ. Εδώ ζητούμε να υπάρξει μια διόρθωση.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ