2017-09-21 17:18:11
Φωτογραφία για Πάτρα: Ενοίκιο για κάγκελα με… θέα και μαχαιρώματα για τον έλεγχο από μεσάζοντες [video]
Σε πόλη όπου η «κόζα νόστρα» των μεσαζόντων, οι οποίοι εκμεταλλεύονται το όνειρο... εκατοντάδων πλέον μεταναστών για το ταξίδι της μεγάλης φυγής προς την κεντρική και βόρεια Ευρώπη, τείνει να μετατραπεί η Πάτρα.

Το σκηνικό των συμπλοκών και των πρόσφατων μαχαιρωμάτων στο θαλάσσιο μέτωπο της Ακτής Δυμαίων στο ύψος του νέου λιμανιού δεν είναι τίποτα λιγότερο ή περισσότερο από την σταγόνα που αργά αλλά σταθερά ξεχειλίζει το ποτήρι των αποκαλύψεων σε ό,τι αφορά τη φάμπρικα που έχει στηθεί με θέα τα πλοία της γραμμής Πάτρα – Ιταλία.

Η σύλληψη του φερόμενου ως υπευθύνου για το μαχαίρωμα τριών αλλοδαπών στις συμπλοκές που προηγήθηκαν το μεσημέρι και το βράδυ της περασμένης Τρίτης, φέρνει στο προσκήνιο την αθέατη πλευρά ενός άγραφου νόμου που έχει τεθεί σε ισχύ.

Μεσάζοντες εισπράττουν χρήματα από μετανάστες για την εξασφάλιση «προνομιούχου» θέσης στα κάγκελα του λιμανιού ενώ ανάλογο είναι το σκηνικό και σε ό,τι αφορά την εξασφάλιση του πιο ανθρώπινου χώρου διαμονής.

Λεφτά ακόμα και για το αν κάποιος από τους μετανάστες θα αποκτήσει δικαίωμα πρόσβασης στη λιμενική ζώνη.

Απαύγασμα όλων αυτών και πολλών ακόμα που καλύπτονται από τον ιδιότυπο νόμο της σιωπής που έχει επιβληθεί κατά μήκος της Ακτής Δυμαίων και η προσπάθεια ενός μετανάστη να επιβάλει την δική του παρουσία και συμμετοχή στο κύκλωμα με μαχαιριές.
Πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ