2017-09-22 10:16:59
Φωτογραφία για «Χαμηλή πτήση» για τα εξοπλιστικά των ΕΔ
Οι βουλευτές υποχρεώθηκαν να αφήσουν έξω από την αίθουσα τα κινητά τους στη προχθεσινή συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής υπό τον Καμμένο.

Κάτω από πέπλο άκρας «μυστικότητας», αφού οι συμμετέχοντες βουλευτές υπο­χρεώθηκαν να αφήσουν εκτός αιθούσης τα... κινητά τους, συνεδρίασε προχθές η Ειδική Διαρ­κής Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής, όπου ενημερώθηκε από τον ΥΕΘΑ Π. Καμμένο για τρία -κατά βάση- σημαντικά εξοπλιστικά προγράμματα.

Ως γνωστόν, οι συνεδριάσεις της προαναφερθείσας επιτροπής είναι συνήθως «κλειστές» και σε αυτήν παρίστανται μόνον οι συμμετέχοντες βουλευτές και οι εισηγητές υπουργοί και αρχη­γοί. Ωστόσο, το γεγονός ότι δεν ελήφθησαν απο­φάσεις γεννά ερωτηματικά για τα... μέτρα ασφαλείας, που προφανώς ελήφθησαν με πρωτοβουλία του υπουργού.

Η επιτροπή ενημερώθηκε μόνο και δεν ελήφθη καμία απόφαση για το πρόγραμμα αναβάθμισης του στόλου των μαχητικών αεροσκαφών F-16C/D, τεσσάρων διαφορετικών εκδόσεων (Block.30/50/52+/52+ ADV), σε επίπεδο F-16V «Viper» Block.70/72, που είναι εξαιρετικώς επεί­γον για να συνεχιστεί η εύρυθμη επιχειρησιακή λειτουργία της ΠΑ, τουλάχιστον για την προσεχή 25ετία
. Ο υπουργός σημείωσε ότι η τελική απόφα­ση θα ληφθεί μετά τον προσεχή Οκτώβριο, καθώς ως τότε αναμένεται να έχει στείλει το συγκεκριμένο κοστολόγιο για κάθε «πακέτο» αναβάθμισης που έχει ζητήσει η Πολεμική Αεροπορία. Το πρόγραμ­μα αναβάθμισης θα υλοποιηθεί μέσω διακρατικής συμφωνίας, μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας και ΗΠΑ, στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αερο­πορικής Βιομηχανίας στην Τανάγρα.

Ακόμα, ο ΥΕΘΑ προέβη σε μια αρχική ενη­μέρωση για τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκά­φη πέμπτης γενιάς F-35 (τι είναι, τι δυνατότητες έχουν κ.λπ.), για τα οποία και στο πρόσφατο πα­ρελθόν έχει γίνει αναφορά στη Βουλή από τον ίδιο τον υπουργό, καθώς και για τα γαλλικής κατασκευ­ής κατευθυνόμενα βλήματα επιφανείας-επιφανείας, αέρος-επιφανείας και εδάφους-επιφανείας τύπου EXOCET, που διαθέτουν ήδη στο οπλοστάσιά) τους τόσο η Πολεμική Αεροπορία όσο και το Πολεμικό Ναυτικό μας σε άκρως εξελιγμένες εκδόσεις τους.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ Σ. ΜΠΛΑΒΕΡΗΣ

(ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ-21/09/2017)

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ