2017-09-25 19:44:49
Φωτογραφία για ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
«Η σπουδή της ηγεσίας της Ν.Δ. να προεξοφλήσει τα αποτελέσματα των ερευνών, μοιάζει με επιχείρηση παρέμβασης και επηρεασμού της δικαστικής κρίσης», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση της πρότασης της Ν.Δ. για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, σχετικά με τη διερεύνηση τυχόν εμπλοκής του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στη δικαστική υπόθεση για το πλοίο «Noor 1».

«Η υπόθεση γυρνάει μπούμεραγκ για τη Ν.Δ.», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι «με το να λειτουργείτε ως παρακράτος και με ψεύδη κάτω από το τραπέζι κάνετε καλό σε εμάς». «Εμείς δεν ελέγχουμε τον Τύπο. Η Ν.Δ. φοβάται να χάσει τη στήριξη» συμπλήρωσε, ενώ τόνισε ότι «τα fake news για τον κ. Κουρουμπλή και η χυδαία προπαγάνδα, ήταν τελικά ένα μεγάλο δώρο για τον υπουργό Ναυτιλίας». «Αν έκρινα με κριτήρια εκλογικών σκοπιμοτήτων, θα έλεγα ότι η Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη μας προσφέρει την αντιπολίτευση των ονείρων μας», δήλωσε ο Πρωθυπουργός, καταλογίζοντας στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας ότι «δείχνει να πάσχει από στερητικό σύνδρομο, σύνδρομο στέρησης εξουσίας»
. Έκανε επίσης λόγο για «ακραίο πολιτικό λόγο» της αξιωματικής αντιπολίτευσης «στα όρια του παροξυσμού». Παράλληλα, κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι έχει έλλειψη στρατηγικής, ότι προβαίνει σε «επιθέσεις δολοφονίας χαρακτήρων», καθώς ότι ταυτίζεται με επιχειρηματικά συμφέροντα. «H Ν.Δ. πολιτεύεται με θέσεις που δεν κρύβουν το αντικοινωνικό μένος της ηγετικής ομάδας της», πρόσθεσε. 

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θεσμικά περιμένει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. «Δεν κατασκευάζουμε αποφάσεις και κατηγορίες», επεσήμανε. Συνεχίζοντας να εξαπολύει «βέλη» κατά της Ν.Δ., ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «στην προσπάθειά σας να σπιλώσετε υπολήψεις υποπέσατε σε μεγάλο λάθος. Συντάσσεστε με επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα». Είπε επίσης ότι η αντιπολίτευση «προεξοφλεί την έρευνα της ελληνικής δικαιοσύνης για έναν συγκεκριμένο επιχειρηματία» και διερωτήθηκε «γιατί άραγε μια ενδεχόμενη καταδίκη την αφορά;».

Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι δεν αντιλαμβάνεται «γιατί είναι πρόβλημα που ο υπουργός Άμυνας παρέπεμψε κάποιον στη Δικαιοσύνη» και χαρακτήρισε «περίεργο» το ότι η Ν.Δ. «με κραυγαλέο τρόπο στην πρότασή της μιλά για στοχοποίηση επιχειρηματία». «Ποιος άρρηκτος δεσμός συνδέει τον επιχειρηματία με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Προς τι ο ζήλος να αναδείξετε ότι η κυβέρνηση στοχοποιεί τον εν λόγω επιχειρηματία για να εξοντώσει κ. Μητσοτάκη;», αναρωτήθηκε. «Η χώρα βαδίζει με σταθερά βήματα στην έξοδο από το πρόγραμμα και την μνημονιακή επιτροπεία».

Μιλώντας για την οικονομία, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «χώρα βαδίζει με σταθερά βήματα στην έξοδο από το πρόγραμμα και τη μνημονιακή επιτροπεία, σε πείσμα της Ν.Δ.». Επανέλαβε ότι η Ν.Δ. «βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο», καθώς όπως συμπλήρωσε, «αντί να καταρρεύσει η οικονομία, κατέρρευσε το αφήγημα της καταστροφολογίας». Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι έχει ως στόχο να εμποδίσει την ανάκαμψη και σημείωσε ότι «το πρόγραμμα του σοκ και δέους δεν θα γίνει ποτέ πλειοψηφικό». «Ιδεολογία της Ν.Δ. αποτελεί το μίγμα της πολιτικής που προβλημάτισε χθες όλη την Ευρώπη», υπογράμμισε.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ