2017-09-25 21:15:09
Φωτογραφία για Η Ερεικούσσα και οι μεγαλόστομες εξαγγελίες του υπουργού Εθνικής Αμύνης
Ανεγράφη προ ημερών στον ημερήσιο Τύπο (εφημερίδες 12-9-2017) ότι το Δημοτικό Σχο­λείο της Ερεικούσσας, το δεύτερο σε μέγεθος από τις Διαποντίους Νήσους της Κέρκυρας, δεν πρόκειται να λειτουργήσει εφέτος, για πρώτη φορά μετά από 100 χρόνια.

Το πανέμορφο πέ­τρινο κτίριο ήταν το μόνο που είχε παραμείνει ανοικτό όλα αυτά τα χρόνια στις Διαποντίους Νήσους, καθώς τα σχολεία στους Οθωνούς και το Μαθράκι είχαν κλείσει προ καιρού, λόγω της μεταναστεύσεως των κατοίκων. Το μονοθέσιο αυτό σχολείο φιλοξενούσε πέρυσι τρεις μαθητές, αλλά οι δύο με τις οικογένειές τους μετοί­κησαν στην Αθήνα, ενώ ο τρίτος, αλβανικής καταγωγής, θα παρακολουθήσει μαθήματα στο γυμνάσιο. Το μέγεθος της δημογραφικής κρίσεως γίνεται φανερό, όπως γράφτηκε, από το γεγονός ότι στο δημοτικό αυτό σχολείο το 1934 φοιτούσαν 100 μαθητές και λειτουργούσε σε δύο βάρδιες, αφού δεν χωρούσαν όλοι σε μία αίθουσα διδασκαλίας!

Η παραπάνω είδηση άφησε βέβαια ασυγκίνητους τους πάντες και ουδείς από τους κυβερνητικούς εταίρους το σχολίασε. Είμαι περίεργος για την άποψη των συντρόφων του ΣΥΡΙΖΑ, που συμμετέχουν στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για το Δημογραφικό, σχετικώς με τον αριθμό των 100 μαθητών που φοι­τούσαν στην Ερεικούσσα το 1934, πού δηλα­δή οφείλετο αυτή η πληθώρα των μαθητών του δημοτικού σχολείου της.

Είναι όμως ανάγκη να υπενθυμίσουμε τις πομπώδεις εξαγγελίες του υπουργού Εθνικής Αμύνης, όπως αυτές είχαν δημοσιευθεί στην εφημερίδα «Το ΠΑΡΟΝ της Κυριακής» (4-12-2016), όπου ανεγράφοντο και τα εξής: «Το υπουργείο Άμυνας θα καλύπτει τα έξοδα διαμονής, διατροφής και διαβίωσης σε δύο πολύτεκνες οικογένειες ανέργων, με μοναδική υποχρέωσή τους να εγκατασταθούν στην ακριτική νησίδα Ερεικούσσα, που ανήκει στο σύμπλεγμα των Διαποντίων Νήσων, τα οποία ευρίσκονται στη μέση της Αδριατικής μεταξύ Κέρκυρας και Ιταλίας». Την εξαγγελία αυτή έκα­νε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, που επισκέφθηκε την Ερεικούσσα το Μαθράκι και τους Οθωνούς συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Β. Τελλίδη, κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού δικαιώματα για υφα­λοκρηπίδα, χωρικά ύδατα, κ.λπ., έχουν μόνο τα νησιά που κατοικούνται. Κατά συνέπεια, ο σχεδιασμός του υπουργού Άμυνας βρίσκεται σε απόλυτα σωστή κατεύθυνση Ο Π. Καμμένος προχώρησε στην εξαγγελία αυτή, συγκινημένος, όταν συνομίλησε με τον μοναδικό μαθητή του Δημοτικού Σχολείου Ερεικούσσας, τον Λέοντα όπως τόνισε ο υπουργός Άμυνας: «Η εγκατάσταση οικογενειών ανέρ­γων στα ακριτικά νησιά θα γίνει στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος που επεξεργάζε­ται το υπουργείο. Με το πρόγραμμα αυτό θα δώσουμε ένα κίνητρο ζωής μέσα σ’ αυτήν την οικονομική κρίση, που έχει θύματα πολλές οικογένειες. Για να δουν ότι υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα... Στόχος είναι να δημιουργηθούν ξανά συνθήκες ανάπτυξης στα νησιά και όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Τα νησιά μας δεν είναι μόνο θέρετρα, είναι και τόποι όπου υψώνεται η Ελληνική Σημαία και προστατεύεται η εθνική κυριαρ­χία. Θέλω να πω ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος γνωρίζει καλά το νησί και τους κατοίκους, μου ζήτησε να είμαστε εδώ και η κυβέρνηση θα κάνει αυτό το βήμα. Το μή­νυμα είναι ξεκάθαρο... Η παρουσία ακρι­τών στα νησιά είναι εθνικό έργο. Είναι ένα έργο διασφάλισης της εθνικής κυριαρχίας της χώρας. Αν τα νησιά εγκαταλειφθούν, τό­τε δεν θα πάψει μόνο να υπάρχει ζωή στα νησιά, αλλά θα πάψει να υπάρχει υφαλο­κρηπίδα, θα πάψει να υπάρχει η παρουσία της πατρίδας και η έπαρση της σημαίας».

Αυτές οι μεγαλόστομες εξαγγελίες του υπουρ­γού Εθνικής Αμύνης έμειναν βέβαια στα χαρ­τιά, αφού δεν εγκαταστάθηκαν, τελικά, πολύ­τεκνες οικογένειες στην Ερεικούσσα, που αριθμεί 400 κατοίκους, και το μοναδικό δημο­τικό σχολείο της έκλεισε. Έμειναν στα λόγια οι εξαγγελίες και ούτε βέβαια ανακοινώθηκε αυ­τό το πιλοτικό πρόγραμμα που εξήγγειλε, το οποίο, όπως είπε τότε, επεξεργάζετο το υπουρ­γείο. Λόγια υπουργών χωρίς αντίκρισμα, απλώς και μόνο για δημιουργία εντυπώσεων! Αν εί­ναι δυνατόν να ενδιαφέρεται η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για την παρουσία της πατρίδος και την έπαρση της ελληνικής σημαίας στην Ερεικούσσα!

Του ΒΑΣΙΛΗ ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΥ Δικηγόρου, Προέδρου της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος

(ΤΟ ΠΑΡΟΝ-24/09/2017)

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Καμμένος: Πολύτεκνες οικογένειες ανέργων στα ακριτικά νησιά
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ