2017-09-26 11:29:27
Φωτογραφία για Νέο ατρακτίδιο IRST, για τα F-15C της USAF, από τη Lockheed Martin [video]
Την επιλογή της ως προμηθευτή νέων ατρακτιδίων έρευνας και ιχνηλάτησης υπερύθρων (IRST: Infra-Red Search and Track) για τον στόλο μαχητικών F-15C της Αεροπορίας των ΗΠΑ, ανακοίνωσε η Lockheed Martin.

Τα νέα ατρακτίδια φέρουν την ονομασία Legion Pod και στο πλαίσιο της σύμβασης η Lockheed Martin θα κατασκευάσει περισσότερα από 130 ατρακτίδια του τύπου τα οποία θα παραδοθούν για ολοκλήρωση στα μαχητικά.

Εξοπλισμένο με τον κατασκευής Lockheed Martin αισθητήρα υπερύθρων IRST21 και προηγμένες δυνατότητες επεξεργασίας, το ατρακτίδιο Legion Pod παρέχει δυνατότητες εντοπισμού και ιχνηλάτησης σε μεγάλες αποστάσεις σε περιβάλλοντα όπου η χρήση του ραντάρ είναι απαγορευτική ή αντιπαραγωγική.

Με βάση τον υφιστάμενο σχεδιασμό, η Boeing Company που λειτουργεί ως κύριος ανάδοχος της Αεροπορίας των ΗΠΑ με ευθύνη επιλογής των προμηθευτών και ολοκλήρωσης των υποσυστημάτων στο μαχητικό, πρόκειται το 2018 να αναθέσει στη Lockheed Martin σύμβαση μηχανικής, κατασκευής, ανάπτυξης και ολοκλήρωσης του ατρακτιδίου Legion Pod στο μαχητικό.

Το πρώτο ατρακτίδιο Legion Pod θα παραδοθεί το 2018 και επιπλέον παραδόσεις προγραμματίζονται για το 2019. Πριν την επιλογή η Lockheed Martin ολοκλήρωσε περισσότερες από 25 δοκιμαστικές πτήσεις του ατρακτιδίου Legion Pod επί μαχητικών F-15C και F-16 (συνημμένο βίντεο) επιδεικνύοντας με επιτυχία την ολοκλήρωση και τις ικανότητες εντοπισμού και ιχνηλάτησης.
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ