2017-09-26 11:17:20
Φωτογραφία για Πως να αποκτήσεις περισσότερη υπομονή σε έναν κόσμο που όλα τρέχουν
Η υπομονή είναι μια από τις αρετές που είτε την έχεις είτε είσαι περισσότερο τύπος του θέλω αυτό που θέλω και το θέλω τώρα. Η αλήθεια είναι ότι στον κόσμο που ζούμε όλα τρέχουν τόσο γρήγορα που η υπομονή είναι μία από τις αρετές που πρέπει να προσεγγίσουμε ξανά και με διαφορετικό τρόπο.

Όταν είμαστε άρρωστοι, θέλουμε απεγνωσμένα να γίνουμε καλά. Όταν είμαστε μπερδεμένοι για το τι πρέπει να κάνουμε στη συνέχεια, αγωνιζόμαστε για σαφήνεια. Όταν αντιμετωπίζουμε οποιοδήποτε πρόβλημα, θέλουμε μόνο να τελειώσει, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε.

Με αυτόν τον τρόπο όμως δεν απολαμβάνουμε τον τρόπο που ζούμε και περιμένουμε διαρκώς τι θα συμβεί στη συνέχεια. Αν είσαι και εσύ ένας από αυτούς τους τύπους παρακάτω είναι μερικές συμβουλές για να καλλιεργήσεις περισσότερη υπομονή στη ζωή σου.

1. Γίνε ευγνώμων

Ένας από τους ταχύτερους τρόπους για να αισθάνεσαι καλύτερα για το πού βρίσκεσαι σε αυτήν την στιγμή είναι να κάνεις μια λίστα με όλα τα πράγματα που πρέπει να είσαι ευγνώμων. Και δεν δέχομαι ως απάντηση ότι δεν έχεις κάτι να είσαι ευγνώμων, ρίξε μια ματιά γύρω σου και σίγουρα θα βρεις.


2. Πάρε βαθιές αναπνοές

Πολλές φορές όταν είσαι ανυπόμονος μπορεί απλά να αισθάνεσαι άγχος. Η εστίαση σε αυτά που δεν έχεις ακόμα μπορεί να προκαλέσει την ενεργοποίηση του στρες και να εμποδίσει τον εγκέφαλο σου να λάβει σαφείς αποφάσεις.

Δεν μπορείς να αντέξεις να μην ξέρεις πότε θα ξεκινήσεις αυτή τη νέα δουλειά, ή θα συναντήσεις την αγάπη της ζωής σου; Όταν πιάσεις τον εαυτό σου να τονίζει αυτά τα πράγματα, πάρε αρκετές αργές, βαθιές αναπνοές. Θα εκπλαγείς από το πώς κάτι τόσο απλό μπορεί να σε κάνει να αισθανθείς τόσο πολύ καλύτερα.

3. Λάβε δράση

Μερικές φορές αισθανόμαστε χαμένοι, κολλημένοι και πραγματικά δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Σε αυτή τη περίοδο το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να κάνεις κάτι για το οποίο αισθάνεσαι καλά. Πήγαινε για ένα τρέξιμο, βάλε λίγη χαλαρωτική μουσική, χόρεψε σαν να μην σε βλέπει κανείς. Ο, τι χρειάζεται.

4. Ψάξε για ενδείξεις

Όταν αφήσεις τον έλεγχο, ακόμα και λίγο, και αφήσεις τη ζωή να σου αποκαλύψει το σχέδιο της, θα αρχίσουν να εμφανίζονται τα σημάδια που ψάχνεις. Μπορεί να είναι μικρές ενδείξεις, όπως να συναντήσεις τυχαία έναν παλιό φίλο, να διαβάσεις ένα άρθρο στο Facebook, ή μια ιδέα στο κεφάλι σου. Ποια είναι η δουλειά σου; Να ακολουθείς αυτές τις ενδείξεις και να δεις πού οδηγούν.

5. Σκέψου το σαν μια περιπέτεια

Ακόμα και στις πιο απελπιστικές συνθήκες είναι δυνατό να διατηρήσεις μια θετική στάση. Δεν έχει σημασία τι συμβαίνει στη ζωή σου, σημασία έχει ότι η στάση σου απέναντι της είναι πάντα επιλογή σου. Γιατί λοιπόν να μην επιλέξεις να σκεφτείς αυτήν την εμπειρία ως μια περιπέτεια παρά ως αγώνα;

Σταμάτα να προγραμματίζεις τι θα συμβεί στη ζωή σου και απλά εστίασε σε αυτό που συμβαίνει τώρα. Προσπάθησε να γίνεις πιο υπομονετικός όταν μπορείς, και όταν δεν μπορείς, απλά πάρε μια βαθιά ανάσα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ανατροπή στα Πρωινά...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ανατροπή στα Πρωινά...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ