2017-09-27 12:18:13
Φωτογραφία για Το μήνυμα της ημέρας (27/9/17)
Σε ένα κόσμο που διαμορφώθηκε ως σήμερα μέσα από εθνικές και θρησκευτικές ιδεολογίες που ένωσαν ή οδήγησαν σε συγκρούσεις, είναι απορίας άξιο πώς περιμένουν κάποιοι τα παραπάνω να χαθούν και να αντικατασταθούν από μια παγκόσμια διοίκηση και δεσμούς εμπορίου.

Είναι τόσο αφελές και αστείο που πραγματικά αναρωτιέται κανείς αν έχουν διαπιστώσει πόσο υποβοηθούν νέες συγκρούσεις όταν τοποθετούν σε συνεχή πίεση τα παραπάνω.

Κάθε πίεση προς τα παραπάνω ιδεολογικά κομμάτια μαθηματικά οδηγεί σε αντίδραση και έκρηξη. Η ιδέα και μόνο πώς ο πόλεμος και η όποια σύγκρουση θα απαλειφθεί επειδή θα υπάρξει μια PAX EUROPA ή μια ΝΤΠ, είναι απίστευτα αφελής ή εξαιρετικά ραδιούργα.

Ειδικά σκεπτόμενος πώς σήμερα στον κόσμο οι μάζες που συνθέτουν τον πληθυσμό του κόσμου βρίσκουν αποκούμπι σταθερότητας σε σταθερές και διαχρονικές αξίες όπως το έθνος και η θρησκεία, δείχνει και γιατί σιγά σιγά οι πολιτικές δυνάμεις και κατά επέκταση η έννοια του κράτους αποδυναμώνεται και απαξιώνεται
. Οι διαχειριστές δηλαδή των παραπάνω δείχνουν να μην μπορούν να ελέγχουν πλέον τις διακυμάνσεις και τις εξάρσεις του κόσμου που έχει διαγνώσει πώς γίνεται μέρος κρέατος για μια μηχανή κιμά που δεν έχει σκοπό την βελτίωση του ανθρώπινου ιδεώδους, αλλά της αύξησης ισχύος, επιρροής και οικονομικής κατάστασης μιας ελίτ ανθρώπων.

Δεν είναι δικές μου διαπιστώσεις οι παραπάνω. Τις έχουν κάνει πολύ καλύτεροι από μένα, ειδικά σε βιβλία ιστορίας που φωτογραφίζουν τον 20ο αιώνα και τις πολιτικές και κοινωνικές αναμορφώσεις του πλανήτη σε όλα τα επίπεδα. Οι, δε, διαπιστώσεις για τον πόλεμο και πώς αυτός είναι η "τελική λύση" σε πολλά αδιέξοδα έχει καταγραφεί από Ηράκλειτο, Θουκυδίδη, Κλαούσεβιτς, Κονδύλη.

Τα παραπάνω είναι μόνο στοιχεία σκέψεων μετά από διάφορες συνομιλίες χθες αλλά και κάποιες πιο μεγάλες σε παρελθόν διαπιστώσεις προσωπικές, όπου η ψευδαίσθηση ορισμένων "ηγετικών στελεχών" στον παγκόσμιο χάρτη, κινούνται σε μια σπειροειδή τροχιά που επαναλαμβάνεται συνεχώς στην ανθρώπινη ιστορία, αδυνατώντας ή εσκεμμένα αγνοώντας πώς η ανθρωπότητα έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στα γνωρίσματα της που δεν βελτιώνονται και δεν αφαιρούνται. Αντίθετα μπορούν να ισορροπήσουν και να χρησιμοποιηθούν, έτσι ώστε να μειωθούν και οι τριβές.

Με αυτό το σκεπτικό αναφέρω λοιπόν πώς σήμερα η επιστροφή σε εθνική εσωστροφή και οι αύξηση των εντάσεων οφείλεται ακριβώς στην αδυναμία αντίληψης της δύναμης επιρροής τους ως μέρος των ανθρώπων (διαφορετικότητα, μοναδικότητα) και στην συνεχή προσπάθεια εξάλειψης τους που μόνο εξακριβώνει και ενισχύει δύο γνωστούς κανόνες της Φυσικής.

- Όπου υπάρχει δράση, υπάρχει και αντίδραση.

- Η πίεση πάνω σε αντικείμενο μετά το πεπερασμένο όριο ανοχής της ελαστικότητας του, θα δημιουργήσει ίση ή και μεγαλύτερη αντίθετη πίεση που μπορεί να οδηγήσει σε ξαφνική και έντονη εκτόνωση με καταστροφικά αποτελέσματα.

Αλέξανδρος Νίκλαν 

Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας

==========================================

 Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2017. Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας
geopolitics
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ