2017-09-29 13:55:12
Φωτογραφία για Κεντρική Επιτροπή ΚΚΕ: Να απαγορευτεί η ψήφος στους αστυνομικούς, γιατί ψηφίζουν Χρυσή Αυγή!
Σε στοχοποίηση και επίθεση  των σωμάτων ασφαλείας προχώρησε η Κ.Ε. του ΚΚΕ επειδή ψηφίζουν Χρυσή Αυγή τονίζοντας ότι πρέπει να παρθούν μέτρα λόγω των αυξημένων  ποσοστών της.

Η δημοσίευση: 

"Σε 16 εκλογικά τμήματα της περιοχής Αμπελοκήπων, όπου ψηφίζουν αστυνομικοί της ΓΑΔΑ, ο μέσος όρος της ΧΑ στις εκλογές της περασμένης Κυριακής ήταν 14,20%, όταν το ποσοστό της συνολικά στην Α’ Αθήνας ήταν 6,91%. Δηλαδή ήταν αυξημένο κατά 7,29%, γεγονός που μπορεί να εξηγηθεί μόνο από την ειδική συνεισφορά των ψήφων των αστυνομικών. Αυξημένο ποσοστό κατά 4,09% είχε πάρει η ΧΑ στα τμήματα αυτά και στις εκλογές του Γενάρη.

Το ίδιο φαινόμενο παρουσιάστηκε και στα ειδικά εκλογικά τμήματα όπου ψηφίζουν τα ΜΑΤ της Καισαριανής, φτάνοντας σε αυτά το 9,41%, έναντι 6,44% συνολικά στο δήμο Καισαριανής, δηλαδή 2,97% περισσότερο. Και το Γενάρη σε αυτά τα τμήματα είχε ποσοστό αυξημένο κατά 2,08%.


Μικρότερη, αλλά και πάλι με εμφανή κλίση υπέρ της Χρυσής Αυγής ήταν η επίδραση της ψήφου στρατιωτικών και μελών των Σωμάτων Ασφαλείας σε δύο άλλες εκλογικές περιφέρειες. 

Σε 71 εκλογικά τμήματα του Έβρου, με ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, η ΧΑ πήρε το Σεπτέμβρη 10,48%, δηλαδή 1,77% περισσότερο από το 8,71% που πήρε στο νομό. Αντίστοιχα το Γενάρη είχε πάρει 1,34% περισσότερο. Στη Λέσβο, σε 45 εκλογικά τμήματα με ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, η ΧΑ έλαβε 10,37%, ενώ σε επίπεδο νομού πήρε 7,78%, δηλαδή ποσοστό αυξημένο κατά 2,59%.

Σε όλες τις περιπτώσεις πρέπει να σημειωθεί ότι τα ειδικά εκλογικά τμήματα ενσωματώνονται στο αποτέλεσμα της εκλογικής περιφέρειας, πράγμα που σημαίνει ότι συνεισφέρουν στην αύξηση του ποσοστού της ΧΑ συνολικά στην εκλογική περιφέρεια. Το ποσοστό αυτό θα ήταν μικρότερο αν ψήφιζαν μόνο οι κάτοικοι. 

Άρα στην πραγματικότητα είναι ακόμη μεγαλύτερη η διαφορά του ποσοστού της ΧΑ στα εκλογικά τμήματα όπου ψηφίζουν ένστολοι σε σχέση με το ποσοστό στην περιφέρεια, αν ψήφιζαν αμιγώς κάτοικοι.

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια:

Με δεδομένη την αναλογία κατοίκων και μελών των Σωμάτων Ασφαλείας στα εκλογικά τμήματα που έχουν και ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, προκύπτει ότι τουλάχιστον για τους αστυνομικούς της ΓΑΔΑ ψηφίζουν Χρυσή Αυγή σχεδόν κατά 50%, με αυξητική τάση, ενώ και στις άλλες περιπτώσεις δεν είναι λιγότερο από 25%.

Βεβαίως, είναι ένα ερώτημα πώς εμφανίζεται μια τέτοια οργάνωση ως αντισυστημική την ίδια στιγμή που έχει τη στήριξη σκληρών μηχανισμών του αστικού κράτους, δηλαδή του συστήματος, διαφορετικά δεν θα μπορούσε άλλωστε να εξηγηθεί μια τέτοια εκλογική επιρροή σε ένα χώρο όπως η αστυνομία ή τμήματα του στρατού. Κάτι τέτοιο άλλωστε δεν βγαίνει στην επιφάνεια για πρώτη φορά.

Η «αντισυστημική», λοιπόν, Χρυσή Αυγή, όχι μόνο υποστηρίζει και υποστηρίζεται από τους μεγαλοεργολάβους της Ζώνης, εφοπλιστές και άλλα τμήματα του κεφαλαίου, αλλά και από δυνάμεις σε μηχανισμούς του αστικού κράτους. Η υποτιθέμενη «εκκαθάριση» της αστυνομίας από στοιχεία που συνεργάζονταν με τους χρυσαυγίτες, με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, μοιάζει με ανέκδοτο υπό το φως των εκλογικών αποτελεσμάτων."

Οι δημοκράτες του ΚΚΕ προτείνουν εμμέσως πλην σαφώς να απαγορευθεί η ψήφος σε όσους υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας γιατί πως αλλιώς να μεταφράσουμε όταν λένε:

«Το ποσοστό αυτό θα ήταν μικρότερο αν ψήφιζαν μόνο οι κάτοικοι.»

Μόνο που ξέχασαν αυτοί του ΚΚΕ και τους ανέργους, στους οποίους η Χρυσή Αυγή ήρθε πρώτη δύναμη, όπως επίσης και την νεολαία...καθώς και τον Δήμο Περάματος όπου η Χρυσή Αυγή ήρθε 3η δύναμη με ποσοστό 10,17%

Πηγή: Εθνικισμός
eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ