2017-09-29 20:46:05
Φωτογραφία για Μπουλντόζες εντός του 2018 έμπροσθεν του αρχαίου θεάτρου της Λάρισας!
Με το ζήτημα της απαλλοτρίωσης του χώρου μπροστά από το αρχαίο θέατρο της πόλης να «πηγαίνει καλά», ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης εκτίμησε το απόγευμα της Τετάρτης πως εντός του 2018 θα ξεκινήσει το μεγάλο έργο της κατεδάφισης των κτηρίων δίνοντας «ανάσα» στο ιστορικότερο σημείο της Λάρισας.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του astra και στον Απόστολο Ράιδο, ο κ. Καλογιάννης είπε χαρακτηριστικά πως «πάει καλά το ζήτημα της απαλλοτρίωσης» για να προσθέσει: «Κάνω συνεργασίες με όλους τους ιδιοκτήτες στην περιοχή. Συζητώ ο ίδιος προσωπικά. Υπάρχει μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρόταση από πλευράς Πράσινου Ταμείου και δήμου να αποφύγουμε τις δικαστικές διενέξεις και να τρέξουμε πάρα πολύ νωρίς τη υπόθεση αυτή και με οφέλη σημαντικά και για τους ίδιους τους ιδιοκτήτες. Αυτό πάει καλά. Μέχρι τέλος της χρονιάς νομίζω ότι θα έχουμε ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες Εάν πάν όλα καλά επειδή τα χρήματα είναι ήδη κατατεθειμένα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, μέσα στο ’18 μπορούμε να δούμε μπουλντόζες και θα είναι ίσως η πρώτη μεγάλη κατεδάφιση στην Ελλάδα, όπως μας λέει το Πράσινο Ταμείο».


ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ 2.500 ΑΤΟΜΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ ‘19

Σε ότι αφορά τις εργασίες περάτωσης του αρχαίου θεάτρου, ο δήμαρχος Λαρισαίων εξέφρασε τη βεβαιότητα πως «τον Οκτώβριο ολοκληρώνονται όλες οι μελέτες και προσφεύγουμε προς την Περιφέρεια, η οποία αν βγάλει πρόσκληση ενδιαφέροντος θα είμαστε έτοιμοι, η Εφορία Αρχαιοτήτων κι εμείς, να απορροφήσουμε χρήματα με στόχο προς το καλοκαίρι του ’19 να μπορεί να γίνει μία παράσταση στο αρχαίο θέατρο με προδιαγραφές άλλες από αυτές που είδαμε μέχρι σήμερα».

Πρώτος στόχος είναι η διαμόρφωση των πρώτων δύο – τριών σειρών εδωλίων ώστε ένας αριθμός 2.000 με 2.500 ατόμων, να απολαύσει μία παράστασης άλλου τύπου στο θέατρο.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ