2017-09-30 13:49:16
Φωτογραφία για Η εσωστρέφεια στην ασφαλιστική αγορά “βλάπτει σοβαρά” την ανάπτυξη των ασφαλίσεων
Εσωστρέφειες που δεν βοηθούν στους μεγάλους στόχους που πρέπει να θέσει αλλά και θέτει η αγορά για την ανάπτυξη του κλάδου Μία αγορά που φαίνεται να ανοίγει μέσα και από προβλήματα που ανέδειξε η οικονομική κρίση της τελευταίας 7ετίας.

Μια κρίση που άγγιξε και τον ασφαλιστικό κλάδο, όμως ήταν από τους κλάδους που επέδειξε την μεγαλύτερη αντοχή και αρχίζει να εμφανίζει πιο γρήγορα σημάδια ανάκαμψης

Παράλληλα οι παγκόσμιες συντελούμενες αλλαγές, κυρίως από τις νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο φέρνουν αλλαγές και στην ασφαλιστική βιομηχανία.

Αλλαγές που φέρνουν την τεχνολογία στο επίκεντρο είτε με το άνοιγμα νέων εναλλακτικών δικτύων είτε με νέες εφαρμογές και τεχνολογίες που διευκολύνουν όχι μόνο τις εταιρίες αλλά και τους εμπλεκόμενους στην διαμεσολάβηση

Η μέχρι τώρα εμπειρία έχει δείξει ότι όλες αυτές οι αλλαγές είναι προς όφελος του καταναλωτή αλλά και των διαμεσολαβούντων.

Συνεπώς δεν πρέπει να αποτελούν σημεία τριβής και εντάσεων στο εσωτερικό της αγοράς.

Όπως επίσης και άλλα ζητήματα που σχετίζονται με αλλαγές στο κανονιστικό πλαίσιο πρέπει να επιλυθούν μέσα από τον διάλογο και την συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Με ένα και μοναδικό στόχο, μεγαλύτερη διαφάνεια και πιο υγιείς κανόνες ανταγωνισμού

Ετσι, μέλημα όλων των εμπλεκομένων στην ασφάλιση πρέπει να είναι η μεγαλύτερη εξωστρέφεια που θα συμβάλει την ανάπτυξη της ιδιωτικής ασφάλισης προς όφελος όλων.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ