2017-10-01 13:22:58
Φωτογραφία για Παίρνουν την Σημαία από τους Εθνοφύλακες!
Ο παρωχημένος κ. Σκουρλέτης

ΟΙ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ οι όποιοι αποστρέφονται κάθε λέξη που περιέχει την έννοια «Έθνος» ξεπερνούν κάθε όριο. Μετά την απαράδεκτη εγκύκλιο που εξέδωσε προσφάτως ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο όποιος έδωσε εντο­λή να δοθεί η Σημαία στους μα­θητές και τις μαθήτριες των σχο­λείων με κλήρωση βάσει... αλγο­ρίθμου, την σκυτάλη των προκλή­σεων παραλαμβάνει ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. Το... άλας της πολιτικής.

Αξιοποιώντας την τρέχουσα συγκυρία και με προφανή στό­χο να καταδείξει την ιδεολογι­κή διαφοροποίησή του από τον κυβερνητικό εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Καμμένο (τον οποίο ο Πρωθυπουργός του στηρίζει), ο υπουργός Εσωτερικών εξέδωσε εγκύκλιο για τον εορτασμό τής 28ης ’Οκτωβρίου με την οποία απαγορεύει την συμμετοχή ταγμάτων Εθνοφυλακής στην παρέ­λαση της εθνικής επετείου. Με τον τρόπο αυτό ο υπουργός κα­ταργεί στην πράξη την απόφα­ση του υπουργού Εθνικής Αμύνης Πάνου Καμμένου να ανακηρύξει έτος Εθνοφυλάκων το 2017 και φυσικά αποδεικνύει στους συ­ντρόφους του πόσο..
. προοδευτι­κός και αριστερός είναι εν συγκρίσει με τον «ακροδεξιό» Πάνο Καμμένο. Στην πραγματικότητα ο κ. Σκουρλέτης δείχνει πόσο πολιτικώς παρωχημένος είναι. Πα­ρωχημένος γιατί αγνοεί σε ποιους απλούς πολίτες βασίζεται το δόγμα της παλλαϊκής αμύνης στα νησιά τού Αιγαίου, την Μακεδο­νία και την Θράκη. Πολιτικώς πα­ρωχημένος γιατί αυτοί οι πολίτες είναι απλοί εργαζόμενοι, άνθρω­ποι του μόχθου, αριστεροί, δεξι­οί, κεντρώοι, οι όποιοι εκπαιδεύ­ονται συνεχώς σε στρατόπεδα, καθώς είναι αυτοί πού θα ευρεθούν στην πρώτη γραμμή της μά­χης αν συμβεί κάτι την ώρα που ο κ. Σκουρλέτης θά πίνει τον κα­φέ του στο πρώην Ντόλτσε. Πολιτικώς παρωχημένος, τέλος, διό­τι απαγορεύει να παρελάσουν και να κρατήσουν την Σημαία άνθρω­ποι υπερήφανοι που δεν ανήκουν στις ελίτ που τόσο απεχθάνεται.

Αλλά τόσα ξέρει τόσα κάνει ο υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος με την απόφασή του κατήργησε αποφάσεις τού αρχηγού ΓΕΣ ο όποιος σε συνέχεια διαταγής του υπουργού Αμύνης κατένειμε τους Εθνοφύλακες σε πεζοπόρα τμήματα για το πώς θα παρε­λάσουν ανά την επικράτεια. Και όταν συνειδητοποίησε το εύρος της πολιτικής του γκάφας, αυτός ο τιτάνας της ιδεολογικής πρωτοπορίας απέσυρε άρον άρον την εγκύκλιο με την οποία διέταζε ότι «τάγματα Εθνοφυλακής δεν θα παρελάσουν» και την αντικατέστησε με νέα, χωρίς την επί­μαχη φράση. Εξέδωσε, μάλιστα, και δελτίο Τύπου για να ισχυρισθεί ότι παρελάσεις Εθνοφυλάκων δεν γίνονται από το 1986 και ότι αδικείται από τις ερμηνείες. Δεν είχε καν το θάρρος να πα­ραδεχθεί ότι έπαιξε στις πλάτες απλών πολιτών που φυλάττουν Θερμοπύλες, ένα άθλιο πολιτι­κό παιγνίδι για να διαφοροποιη­θεί από τον κυβερνητικό εταίρο του υπουργό Αμύνης. Να τον χαί­ρεστε, κ. Τσίπρα!

(ΕΣΤΙΑ-29/09/2017)

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Με διαταγή Σκουρλέτη απαγορεύεται η παρέλαση στους Εθνοφύλακες (ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ)
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ