2017-10-03 13:48:38
Φωτογραφία για «Ενορία εν δράσει 2017»
Σε μία εποχή, σαν την σημερινή, όπου η το φυσικό και η κανονικότητα στις δι-ανθρώπινες σχέσεις βάλλονται πανταχόθεν και παρουσιάζονται ως ξεπερασμένα και ανιαρά, στην πόλη που φιλοξενεί το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μας, τον Πειραιά, άνθρωποι με μεράκι και φωτισμό αποδεικνύουν το αντίθετο.

Στους χώρους και στην περιοχή ευθύνης του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, η ενοριακή ζωή σπάει τα κατεστημένα και δίνει μία άλλη, πολύ ξεχωριστή προοπτική στον τρόπο οργάνωσης και ζωής της τοπικής ενορίας με το πρόγραμμα «Ενορία εν δράσει», στο οποίο προΐσταται ο π. Γεώργιος Γεωργακόπουλος. Οι ιθύνοντες του προγράμματος αντιλήφθηκαν βιωματικά, ότι στην ορθόδοξη παράδοση η ενορία δεν πρέπει να λειτουργεί μόνον ως το κέντρο της λατρείας, αλλά και ως πυρήνας της κοινωνικής ζωής και ως μέσο οικοδομής. Ιδιαίτερα το τελευταίο δεν είναι μονοδιάστατο, αλλά μπορεί να γίνει κατορθωτό με διάφορους τρόπους και ιδιαίτερα με εκείνους που προσλαμβάνουν την σύγχρονη πραγματικότητα μαζί με τα προτάγματα και τα αιτήματα που θέτει.


Οι μεγάλοι εχθροί είναι η απομόνωση και η αποξένωση που καλπάζουν φαλκιδεύοντας την αληθινή κοινωνία των ανθρώπων. Η Εκκλησία προσλαμβάνει την καθημερινότητα του σύγχρονου ανθρώπου και την μεταμορφώνει. Και από θύμα της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης την καθιστά ευκαιρία κοινωνίας και ζωής. Αυτό βέβαια για να γίνει θέλει θυσία, μεράκι και ανιδιοτέλεια. Η δύναμη αυτή να σπάσει κανείς τα στενά όρια του εγώ, να αφήσει στην άκρη τα ατομικά θέλω και να αγαπήσει την προσφορά μπορεί να αντληθεί μόνον από Εκείνον που προσέφερε τον Εαυτό Του ολοκληρωτικά για να σώσει ο δημιούργημά Του.

Διαβάστε περισσότερα »
paraklisi
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ