2017-10-03 13:33:13
Φωτογραφία για Με πολύ γρήγορο ρυθμό η ναυπήγηση των ρωσικών περιπολικών Raptor [video]
Την επιτυχή ολοκλήρωση των κρατικών δοκιμών αποδοχής του δωδέκατου ταχέος περιπολικού τύπου Raptor (Project 03160) και την ετοιμότητα του για παράδοση, στο εγγύς μέλλον, στο Ναυτικό της Ρωσίας και ειδικότερα στον Στόλο της Βαλτικής, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Μάλιστα, στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η κατασκευή του περιπολικού ολοκληρώθηκε πριν την προβλεπόμενη συμβατικά ημερομηνία.

Η σύμβαση για την κατασκευή της δεύτερης μερίδας των 10 περιπολικών τύπου Project 03160, ανατέθηκε το 2016 στα ρωσικά ναυπηγεία Pella (που είχαν επίσης αναλάβει την κατασκευή των οκτώ περιπολικών της πρώτης μερίδας και τα οποία παραδόθηκαν μέχρι τα τέλη του 2015).

Με βάση τις προβλέψεις της σύμβασης το σύνολο των 10 περιπολικών θα παραδοθούν μέχρι το 2018. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια, τα περιπολικά Project 03160 είναι οι ταχύτερες μονάδες επιφανείας του Ναυτικού της Ρωσικής Ομοσπονδίας καθώς έχουν τη δυνατότητα επίτευξης ταχυτήτων της τάξης των 50 κόμβων.

Τα περιπολικά έχουν δυνατότητα μεταφοράς 20 ατόμων, η εμβέλεια τους ανέρχεται σε 100 μίλια από την ακτή και ο οπλισμός τους περιλαμβάνει ένα τηλεχειριζόμενο βαρύ πολυβόλο διαμετρήματος 14,5 χλστ. με γυροσκοπικά σταθεροποιούμενο σύστημα ηλεκτρο-οπτικής σκόπευσης και δύο πολυβόλα 6P41 Pecheneg διαμετρήματος 7,62 χλστ.
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ