2017-10-03 23:24:21
Φωτογραφία για Λήμνος: Χόρεψαν μπροστά στο Δημαρχείο Λήμνου για να μην μείνουν «άστεγοι»!
Πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, όπως είχε ανακοινωθεί το... «μάθημα διαμαρτυρίας» του Γυμναστικού Αθλητικού Συλλόγου Μύρινας έξω από το Δημαρχείο, θέλοντας να ευαισθητοποιήσει και την κοινή γνώμη στο θέμα που έχει ανακύψει με την άρνηση του Δημάρχου να προχωρήσει σε παραχώρηση χώρου για τα μαθήματα παραδοσιακών χορών του συλλόγου . Η προσέλευση ήταν μεγάλη και παιδιά και ενήλικες χόρεψαν με την ψυχή τους.

Η ειρηνική «κατάληψη» κράτησε για περισσότερο από δύο ώρες ενώ αναρτήθηκε και πανό στα κάγκελα του Δημαρχείου που απευθυνόταν στον Δήμαρχο Λήμνου Δημήτρη Μαρινάκη ο οποίος φέρεται να έχει «αναλάβει προσωπικά την υπόθεση»…..της παραχώρησης χώρου προκειμένου ο Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος Μύρινας να πραγματοποιεί τον φετινό Χειμώνα τα μαθήματα παραδοσιακών χορών στα τμήματα που διατηρεί, χωρίς όμως να τοποθετείτε δημόσια.

Να σημειώσουμε ότι είναι η πρώτη φορά που μετά από 15 και πλέον χρόνια που παραχωρούνται αθλητικοί και πολιτιστικοί χώροι σε συλλόγους και αθλητικά σωματεία, ο Δήμαρχος αρνείται να παραχωρήσει χώρο σε ένα και μόνο σύλλογο, λόγο προσωπικών εμπαθειών….
. την ίδια ώρα μάλιστα που παραχωρεί τους ιδίους χώρους παράνομα ακόμα και σε ιδιώτες για παρόμοιες δραστηριότητες Τέλος να αναφέρουμε ότι την ειρηνική διαμαρτυρία στην οποία συμμετείχαν και πολλά παιδιά αμαύρωσε η εντολή του Αντιδημάρχου Νίκου Μοσχάκη να κατέβει το πανό διαμαρτυρίας που είχε αναρτηθεί στα κάγκελα του Δημαρχείου από υπάλληλο του Δήμου…

Το σχετικό δελτίο τύπου του συλλόγου

Ένα σύνολο ανθρώπων που υπηρετούν την παράδοση και τον πολιτισμό. Ένα σύνολο ανθρώπων που καταθέτοντας τη ψυχή τους, κομμάτι από τον προσωπικό τους χρόνο, αλλά και βάζοντας το χέρι στη τσέπη αυτούς τους δύσκολους καιρούς για όλους μας, πραγματοποιούν εκδηλώσεις αλλά και μαθήματα χορού δωρεάν για τους συμπολίτες μας και όχι μόνο, με μοναδική ανταμοιβή τη χαρά της προσφοράς και την αποδοχή της προσπάθειας ανάδειξης της παραδοσιακής μας κληρονομιάς.

Ένα σύνολο ανθρώπων που δικαιούται την απαραίτητη «στέγη» για να μπορέσει να δραστηριοποιηθεί πάνω σ αυτό που υπηρετεί και αγαπά.

Ένα σύνολο ανθρώπων που περιμένει αλλά και «απαιτεί» από την εκάστοτε Δημοτική αρχή να «αγκαλιάζει» αλλά και να αναγνωρίζει αυτή την συλλογική προσφορά. Να βρίσκεται αρωγός και όχι πολέμιος σ αυτή την προσπάθεια.

Επιλέξαμε αυτόν τον χορευτικό τρόπο διαμαρτυρίας, μήπως και ευαισθητοποιηθούν οι υπεύθυνοι. Επιλέξαμε να διαμαρτυρηθούμε «χορευτικά» μπροστά στο Δημαρχείο όπου εκεί παίρνονται οι αποφάσεις για τον τόπο μας, την ανάπτυξη αλλά και τον πολιτισμό του, μιας και δεν έχουμε τόπο για να «σταθούμε». Επιλέξαμε να ενώσουμε τα χέρια μικροί και μεγάλοι στον κύκλο του χορού για να ενημερώσουμε όλο αυτόν τον κόσμο που «πλαισιώνει» τις εκδηλώσεις μας, όλο αυτόν τον κόσμο που μας εμπιστεύεται και μας «αγκαλιάζει» με την αποδοχή, την αγάπη και το ένθερμο χειροκρότημα του , ότι είμαστε «ΑΣΤΕΓΟΙ» κι αυτή είναι και η «ανταμοιβή» για την προσφορά μας στην παράδοση και τον πολιτισμό μας!

Ελπίζουμε να ευαισθητοποιηθούν οι υπεύθυνοι και ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ όλους εσάς που μας εμπιστεύεστε, μας στηρίζετε και μας ενθαρρύνετε να προχωρήσουμε σ αυτό που τόσο πολύ αγαπάμε και θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε, την παράδοση και τον πολιτισμό μας.

Ο Πρόεδρος: Βασίλης Κρέτσης

Ο Τεχνικός Σύμβουλος: Πέτρος Παπούλκας

Η Έφορος Χορού: Μαντώ Γαροφαλλίδου-Παπούλκα
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ