2017-10-04 08:51:09
Φωτογραφία για Γιατί έχουν αυξηθεί τα δίδυμα; Δείτε την εξήγηση!
Ρητορική η ερώτηση καθώς ολοένα και πιο πολύ βλέπουμε γύρω μας καροτσάκια για δίδυμα, σωστά; Τι έχει γίνει; Μήπως ζούμε ένα twins baby boom;

Και δεν είναι μόνο οι διάσημοι όπως η Beyonce και ο Jay Z ή ο George και η Amal Clooney που απέκτησαν δίδυμα και λόγω δημοσιότητας τα νέα τους ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο.

Είμαστε και εμείς, οι απλοί καθημερινοί άνθρωποι που συνεχώς γνωρίζουμε οικογένειες με δίδυμα παιδάκια, κάτι που παλαιότερα δεν συνέβαινε τόσο συχνά.

-Στην Αμερική το ποσοστό των δίδυμων γεννήσεων έφτασε στο αποκορύφωμά της το 2014, αφού στις 1.000 γεννήσεις σχεδόν οι 34 ήταν διδύμων.

-Από το 1980 το ποσοστό γέννησης διδύμων αυξήθηκε κατά 76% ενώ διπλασιάστηκε στις γυναίκες ηλικίας 35-39 ετών.

-Σύμφωνα με έρευνα, μεταξύ 1980-2009 γεννήθηκαν σχεδόν ένα εκατομμύριο δίδυμα.

Και φυσικά θα σκεφτείτε ότι η εξωσωματική γονιμοποίηση είναι αυτή που προκάλεσε αυτό το twin baby boom, αυτή την έκρηξη δίδυμων γεννήσεων.

Κι όμως οι επιστήμονες δίνουν μια άλλη εξήγηση:

Ενώ οι γυναίκες το 1980 γίνονταν μητέρες σε έναν μέσο όρο ηλικίας 23 ετών, το 2016 αυτός ο μέσος όρος ανέβηκε στα 28 έτη.

Και η ηλικία της μητέρας σχετίζεται άμεσα με την απόκτηση διδύμων καθώς, σύμφωνα με έρευνες, πολλές γυναίκες άνω των 30 παράγουν περισσότερα ωάρια προς γονιμοποίηση.

Εμείς πάντως χαιρόμαστε πολύ που οι διδυμοοικογένειες γινόμαστε ακόμη περισσότερες!
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ