2024-02-15 09:28:59
Φωτογραφία για Αδ.Γεωργιάδης: Οι φαρμακοποιοι οφειλουν να ενημερωνουν τον κοσμο για το φθηνοτερο γενοσημο, δεν εχουν αυξηθει οι συμμετοχες! (video)
Άλλα αντί άλλων από τον υπουργό Υγείας κ. Αδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος αρνήθηκε ότι αυξήθηκαν οι συμμετοχές των ασφαλισμένων όπως αναφέρουν οι φαρμακοποιοί στην ανακοίνωση του ΠΦΣ. 

Μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1 μάλιστα ανέφερε ότι "οι φαρμακοποιοι οφειλουν να ενημερωνουν τον κοσμο για το φθηνοτερο γενοσημο που αποζημιωνει στο 100% ο ΕΟΠΥΥ!" 

Αυτό είναι πέρα για πέρα αναληθές, αφού ο ΕΟΠΥΥ πλέον αποζημιώνει το φθηνότερο σκεύασμα της κατηγορίας φαρμάκων και όχι το φθηνότερο σκεύασμα της ίδιας δραστικής όπως ήταν έως τώρα. Για παράδειγμα το φθηνότερο γενόσημο ροσουβαστατινής 40mg έχει Λιανική Τιμή 23,28€ και έχει οριστεί Ασφαλιστική Τιμή 7,35€ (αυτή της φθηνότερης σιμβαστατίνης). 

Κάτι που σημαίνει ότι ο ΕΟΠΥΥ αποζημιώνει μόνο το 7,35€ από τα 23,38€ της λιανικής. Την διαφορά την επιβαρύνεται ο ασφαλισμένος! Συνολική συμμετοχή από τα 23,28€ είναι 15,93€!!!

Πώς δεν έχουν αυξηθεί οι συμμετοχές κ. Γεωργιάδη όπως λέτε σε ζωντανή σύνδεση;

Δείτε το βίντεο για του λόγου το αληθές:
farmakopoioi
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ