2017-10-05 20:11:35
Φωτογραφία για Προβλήματα στο eΔΑΠΥ - άφαντος ο ΕΟΠΥΥ
Αναστασία Σαράφη

http://www.farmakeutikoskosmos.gr

Εξηγήσεις ζητάει ο ΦΣΑ

Πολλά τεχνικά προβλήματα παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες το eΔΑΠΥ, σε συνδυασμό με την αναβάθμιση που γίνεται προκειμένου να εισαχθούν "κόφτες" στο σύστημα, γεγονός που δυσχεραίνει την καθημερινότητα των φαρμακοποιών. 

Όπως αναφέρουν τα μέλη του Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) σε ανακοίνωσή τους, οι φαρμακοποιοί δεν μπορούν να καταχωρίσουν γνωματεύσεις παροχών ΕΚΠΥ, οι οποίες όμως έχουν ημερομηνία "λήξης" και υπάρχει ανησυχία για το πώς θα αποζημιωθούν, αν δεν καταφέρουν να τις περάσουν εγκαίρως στο σύστημα.

Ο Φ.Σ.Α. έχει κάνει πολλές αλλά άκαρπες προσπάθειες να επικοινωνήσει με τη Διεύθυνση Πληροφορικής του eΔΑΠΥ ή με οποιονδήποτε άλλο αρμόδιο, ώστε να ρωτήσει για τα τεχνικά προβλήματα και το πότε αυτά θα αποκατασταθούν.

Ως τελευταία λύση, απευθύνεται πλέον και στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρη Μπερσίμη, με επιστολή και ζητά εξηγήσεις.


Αναφέρει χαρακτηριστικά: "Σε περίπτωση που δεν μπορέσουν να καταχωρηθούν στο eΔΑΠΥ, με ποιο τρόπο θα αποζημιωθούν οι φαρμακοποιοί που θα εξυπηρετήσουν τους ασφαλισμένους, αλλά θα βρεθούν εκτεθειμένοι, λόγω της αδυναμίας του Οργανισμού σας να ανταποκριθεί άμεσα στα προβλήματα που προκύπτουν;" 

Στη συνέχεια ζητά να ενημερωθούν άμεσα οι φαρμακοποιοί για το πότε το eΔΑΠΥ θα λειτουργήσει κανονικά και τι θα γίνει με τις συνταγές που δεν θα καταχωρηθούν μέσα στα επιτρεπτά χρονικά πλαίσια.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ