2017-10-05 22:30:18
Φωτογραφία για H Premier League δοκιμάζει τις φιλοδοξίες του Facebook
Η δημοπρασία των δικαιωμάτων προβολής της βρετανικής Premier League θα αποτελέσει ξεκάθαρο σημάδι για το αν οι μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες του πλανήτη πρόκειται να γίνουν μεγάλοι παίχτες στον κόσμο των σπορ.

Η κορυφαία διοργάνωση ποδοσφαίρου του κόσμου πρόκειται να διαπραγματευτεί τα δικαιώματα προβολής των αγώνων στη Βρετανία. Οι ιδιοκτήτες ελπίζουν ότι εταιρείες όπως η Facebookκαι η Amazon θα συμμετάσχουν στην δημοπρασία ανεβάζοντας το τίμημα του τριετούς συμβολαίου πάνω από τα 5,1 δισ. λίρες που είναι σήμερα.

Ο Μάρτιν Σόρελ, επικεφαλής της WPP Plc, της μεγαλύτερης διαφημιστικής εταιρείας του κόσμου, δήλωσε την Τετάρτη ότι αναμένει πως οι τεχνολογικές εταιρείες θα μπουν στο «παιχνίδι». Την ίδια άποψη εκφράζει και ο αντιπρόεδρος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Εντ Γούντγουαρντ. «Πιστεύω ότι σίγουρα θα μπουν στο μείγμα», είχε δηλώσει τον προηγούμενο μήνα.

Οι τεχνολογικοί κολοσσοί δείχνουν αυξημένο ενδιαφέρον στα αθλήματα που θεωρούν ότι μπορούν να προσελκύσουν επιπλέον θεατές στις υπηρεσίες online βίντεο που διαθέτουν
. Η μετάδοση αθλητικών αγώνων είναι ένας από τους πιο αξιόπιστους τρόπους για να χτίσει κανείς γρήγορα κοινό. Όμως τα τηλεοπτικά δικαιώματα δεν είναι φθηνά και οι τεχνολογικές εταιρείες μέχρι στιγμής δεν έχουν δείξει καμία διάθεση να ανταγωνιστούν τις εταιρείες media, τα επιχειρηματικά μοντέλα των οποίων εξαρτώνται από την διατήρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Για παράδειγμα τα δικαιώματα του NBA μέχρι την περίοδο 2024-2025 πουλήθηκαν για 24 δισ. δολάρια, ενώ το NFL βγάζει 5 δισ. δολάρια από τηλεοπτικά δικαιώματα κάθε σεζόν.

Μέχρι στιγμής οι τεχνολογικές εταιρείες  κάνουν μικρά και προσεκτικά βήματα στον κόσμο των σπορ. Η Facebook έκλεισε συμφωνία για να προβάλει 20 παιχνίδια μπέιζμπολ, καθώς και να δείχνει στιγμιότυπα από αγώνες αμερικανικού ποδοσφαίρου. Η Amazon έκλεισε συμφωνία μέσω της οποίας δίνει στους χρήστες της υπηρεσίας Prime τη δυνατότητα να δουν 10 παιχνίδια αμερικανικού ποδοσφαίρου τα βράδια της Πέμπτης καθώς και αγώνες τένις.

Η Facebook προσέφερε 600 εκατ. δολάρια για τα ψηφιακά δικαιώματα σε παιχνίδια κρίκετ στην Ινδία, όμως η προσφορά της ξεπεράστηκε. Η εταιρεία social media ενδιαφέρεται για τηλεοπτικά δικαιώματα αλλά ακόμη σχεδιάζει την προσέγγισή της στο θέμα, σύμφωνα με τον Νταν Ριντ, επικεφαλής αθλημάτων. Δεν είναι σίγουρο ότι η Facebook θα συμμετάσχει στην δημοπρασία των αγώνων της Premier League, είπε ο ίδιος κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Είναι πολύ νωρίς για να δούμε πως θα προσεγγίσουμε αυτό το θέμα», τόνισε ο Ριντ. Η εταιρεία προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ των συνεργασιών που έχει με τις εταιρείες media που ανεβάζουν περιεχόμενο στο Facebook και του πιθανού ανταγωνισμού που μπορεί να προκαλέσουν με αυτές.

Χωρίς νέους υποψηφίους από την Silicon Valley η Premier League και οι 20 ποδοσφαιρικοί όμιλοι που εκπροσωπεί μπορεί να αντιμετωπίσουν σχετικά χαμηλή ζήτηση για τηλεοπτικά δικαιώματα που δημοπρατούν. Και για αυτό τον λόγο οι υπεύθυνοι της Premier League προσπαθούν να βρουν νέους  για να «πακετάρουν» το περιεχόμενό τους. 
grxpress
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ