2017-10-05 22:25:21
Φωτογραφία για Έτσι αποκαλούσαν συνθηματικά το Μιχάλη Λεμπιδάκη
Την ώρα που είναι σε εξέλίξη η δικαστική διαδικασία για τους συλληφθέντες και οι έρευνες για τον εντοπισμό των υππολοιπων δραστών που εμπλέκονται στην απαγωγή, εντύπωση προκαλεί το «συνθηματικό» που χρησιμοποιούσαν για το Μιχάλη Λεμπιδάκη

Συμφωνα με πληροφορίες οι δράστες σε κάποιες απο τις συνομιλίες τους αποκαλούσαν συνθηματικά τον επιχειρηματία «Το Μωρό». Έλεγαν χαρακτηριστικά στις μεταξύ τους συνομιλίες για παράδειγμα: «Φέρε μου φαγητό για το 'Μωρό'» ή « Το 'Μωρό' θέλει να του δώσω το χειριστήριο της Τηλεόρασης».

Και αυτό δεν ήταν το μοναδικό συνθηματικό που χρησιμοποιούσαν, καθώς και μεταξύ τους φαίνεται πως είχαν δώσει προσωνύμια ο ένας στον άλλο για κάποιες συνομιλίες τους, όπως ίσως ο «φροντιστής» ή ο «φιλόσοφος», αλλά και στις επικοινωνίες που είχαν με την οικογένεια Λεμπιδάκη, όπως στην περίπτωση της αγγελίας που ζήτησαν να βάλει η οικογένεια μόλις συγκεντρώσει τα λύτρα (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).


Θα τον σκότωναν

Ιδιαίτερα αδίστακτοι, σε σημείο που θα τον άφηναν να πεθάνει, ήταν οι απαγωγείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη, σύμφωνα με την αστυνομία.

 Δεν τους καιγόταν καρφί για τη ζωή του επιχειρηματία που είχαν απαγάγει, αποφαίνονται οι αστυνομικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση, υπογραμμίζοντας ότι δεν είχαν καμία αναστολή να τον αφήσουν να πεθάνει λόγω επιβάρυνσης της υγείας του ή ακόμα και να τον σκοτώσουν εάν «στράβωνε» η δουλειά.

Τουλάχιστον αυτό αποκαλύπτεται μέσω του επίσημου διαβιβαστικού της αστυνομίας: «Ως εκ τούτου, η στάση των απαγωγέων χαρακτηρίζεται από βαναυσότητα και ουδεμία ένδειξη αντίληψης του κινδύνου που διέτρεχε ο απαχθείς, με τους απαγωγείς στο σύνολό τους να έχουν πλήρως υποτάξει την βούλησή τους στον σκοπό, αποδεχόμενοι την όποια πιθανότητα θανάτου του απαχθέντος, η οποία θα προερχόταν είτε σκόπιμα σε περίπτωση που δεν ικανοποιούνταν οι απαιτήσεις τους είτε από τυχαίο συμβάν (επιβάρυνση υγείας). Επιπροσθέτως, οι απαγωγείς από το πρώτο διάστημα είχαν υπερτονίσει ότι δύνανται να κρατήσουν τον απαχθέντα για μεγάλο χρονικό διάστημα, εφόσον η οικογένεια δεν ικανοποιήσει πλήρως τις απαιτήσεις τους, ήτοι οι απαγωγείς έμεναν πιστοί στο πλάνο που είχε τεθεί και τις οικονομικές επιδιώξεις που είχαν προαποφασισθεί, στην επίτευξη των οποίων ήταν διατεθειμένοι να φτάσουν με οιοδήποτε κόστος ως προς την ζωή και την υγεία του Μιχάλη Λεμπιδάκη», αναφέρει χαρακτηριστικά το διαβιβαστικό.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Saint John Mauropous, Metropolitan of Euchaita
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Saint John Mauropous, Metropolitan of Euchaita
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ