2017-10-06 16:00:48
Φωτογραφία για Η Μίλαν ψάχνει νέους επενδυτές λόγω...Κίνας
Την επιστροφή ποσού 200 εκατ. ευρώ ενδέχεται να ζητήσει η κινεζική κυβέρνηση από τους νέους επενδυτές της Μίλαν, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Libero». Ο Κινέζος επιχειρηματίας Γιόνγκχονγκ Λι, βασικός μέτοχος στους «ροσονέρι» από τον περασμένο Μάρτιο, είχε πάρει δάνειο από την αμερικανική εταιρία Elliott Management για να ολοκληρώσει την εξαγορά. Είχε οδηγηθεί σε αυτή την επιλογή, επειδή δυσκολευόταν να μετακινήσει κεφάλαια από τη χώρα του, η οποία τελευταία αποφάσισε να περιορίσει δραστικά τις επενδύσεις στο εξωτερικό.

Στην επικείμενη συνέλευσή του, που είναι προγραμματισμένη για τις 18 Οκτωβρίου, το κομμουνιστικό κόμμα της Κίνας αναμένεται να ανακοινώσει νέους περιορισμούς στην εκροή κινεζικού χρήματος προς άλλες χώρες. Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι αυτή η εξέλιξη δεν αναμένεται να επηρεάσει την Ιντερ, όπου η ιδιοκτήτρια εταιρία Suning Group προέρχεται από την Κίνα, αλλά για τη Μίλαν τα πράγματα αναμένεται να γίνουν πιο δύσκολα
. Περίπου 200 εκατ. ευρώ, ποσό που επενδύθηκε στην ομάδα από τα κινεζικά funds Χουαρόνγκ και Χαϊζία, ενδέχεται να πρέπει να επιστραφούν στην Κίνα. Από την πλευρά του, ο Λι βρίσκεται αυτό το διάστημα σε αναζήτηση νέων επενδυτών για να μοιραστεί το βάρος της χρηματοδότησης. Ωστόσο, μέχρι τον επόμενο Οκτώβριο, θα πρέπει να έχει αποπληρωθεί το δάνειο των 253 εκατ. ευρώ προς την Elliott, με τα 180 εκατ. από αυτά να έχουν δοθεί με τόκο 11,5%. Αν δεν συμβεί αυτό, ο έλεγχος της Μίλαν θα περάσει στα χέρια της αμερικανικής εταιρίας.
athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ