2017-10-07 14:37:17
Φωτογραφία για Πώς θα κάνεις το παιδί σου έξυπνο καταναλωτή
Όλοι ανεξαρτήτως από την ηλικία στην οποία βρισκόμαστε βομβαρδιζόμαστε καθημερινά από χιλιάδες διαφημίσεις προϊόντων και υπηρεσιών Δεν είναι κακό ούτε και αθέμιτο. Πρέπει όμως να έχουμε τη δυνατότητα να φιλτράρουμε τι από όλα αυτά χρειαζόμαστε στην πραγματικότητα και ποια από τα όμοια προϊόντα πρέπει να προτιμήσουμε. Το ίδιο πρέπει να εκπαιδεύσουμε και τα παιδιά.

Ένα παιδί που είναι έξυπνος καταναλωτής, ξοδεύει σωστά το χαρτζιλίκι του και δεν θα τα βρει σκούρα μεγαλώνοντας. Πρωτίστως δεν πιάνεται κορόιδο.

Είναι πολύ σημαντικό πριν ξεκινήσεις την εκπαίδευση του παιδιού σε έξυπνο καταναλωτή, να είσαι η ίδια έξυπνη καταναλώτρια. Αν πηγαίνεις για παράδειγμα στο super market γιατί δεν έχεις τι άλλο να κάνεις και κάποια ακόμα πραγματάκια θα σου φτιάξουν το κέφι, καταλαβαίνεις ότι μάλλον δεν ψωνίζεις σωστά. Αν όμως παρακολουθείς τις προσφορές που βγάζει κάθε super market, έχεις κάρτα αγορών, συμπληρώνεις πόντους κλπ τότε ναι, μπορείς να πάρεις μαζί σου το παιδί στο super market. Όσο και να του μιλάς στο σπίτι για το πώς είναι κανείς έξυπνος καταναλωτής, είναι αδύνατον να το εμπεδώσει αν δεν το δει στην πράξη. Γι’ αυτό και είναι σοφό να παίρνουμε μαζί μας τα παιδιά σε κάποια ψώνια κατά τη διάρκεια των οποίων τους εξηγούμε και το σκεπτικό των αγορών μας.


Στο σπίτι πάλι θα πρέπει να παρακολουθείς τηλεόραση μαζί με τα παιδιά και να μην αλλάζεις απαραίτητα κανάλι στις διαφημίσεις. Οι διαφημίσεις είναι μια καλή ευκαιρία να εκπαιδεύσεις το παιδί σου σε έξυπνο καταναλωτή. Κάποιες είναι φτιαγμένες έτσι που πραγματικά αυτοακυρώνουν το προϊόν από μόνες τους. Συνήθως η υπερβολή είναι που σε κάνει να απομακρύνεσαι από αυτό.

Η έκθεση όμως ενός παιδιού στην υπερβολική διαφήμιση μπορεί να επιφέρει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Να το μετατρέψει δηλαδή σε ένα ανεξέλεγκτο καταναλωτικό άτομο. Γι’ αυτό και ο χρόνος όπου ένα παιδί παρακολουθεί τηλεόραση ή είναι στην οθόνη του υπολογιστή θα πρέπει να είναι περιορισμένος και με επιτήρηση όσο αυτό είναι δυνατόν. Σημαντικό, τέλος, είναι και να σχολιάζουμε μαζί με τα παιδιά διαφημίσεις όπως εκείνες που έχουν σεξιστικό περιεχόμενο ή προσβάλλουν ειδικές κατηγορίες ανθρώπων.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ