2017-10-08 10:00:09
Φωτογραφία για Την 71η A/M ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΠΕΖΙΚΟΥ «Πόντος» στο Κιλκίς επισκέφθηκε ο Μητσοτάκης (ΦΩΤΟ)
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την περιοδεία του στο Νομό Κιλκίς, επισκέφθηκε την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία Πεζικού «Πόντος», στη Νέα Σάντα Κιλκίς, την τελευταία ημέρα (06/10/2017)της μεγάλης διακλαδικής ασκήσεως των ΕΔ «Παρμενίων 2017».

Τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως υποδέχτηκε στην Ταξιαρχία ο διοικητής της Ταξίαρχος Πάρις Καπραβέλος, ο οποίος είναι γιός του Στρατηγού Ευστάθιου Καπραβέλου, επιτίμου αρχηγού ΓΕΣ καταδρομέα και βατραχανθρώπου, άριστου αξιωματικού, ο οποίος διατέλεσε Αρχηγός για ένα μόλις οκτάμηνο το 1993. Ο Κυρ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για την ιστορία της Ταξιαρχίας και ξεναγήθηκε στους χώρους του στρατοπέδου από τον διοικητή της, Ταξίαρχο Πάρι Καπραβέλο και τους επιτελείς του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το Νοέμβριο, η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία μετασχηματίζεται, καθώς θα αποτελέσει σχηματισμό μάχης της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, που θα αναπτύσσεται σε ειρηνευτικές αποστολές, διαθέτοντας μετακινούμενο κέντρο επιχειρήσεων, που μπορεί να αναπτυχθεί, αερομεταφερόμενο, οπουδήποτε στην επικράτεια και εκτός αυτής, λειτουργώντας όλο το 24ωρο, όλες τις ημέρες (24/7/365), ανεξαρτήτως επιπέδου ετοιμότητος.


Αμέσως μετά, ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επισκέφθηκα, σήμερα, την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία “Πόντος” στη Νέα Σάντα του Κιλκίς.

Είχα, για άλλη μια φορά, τη δυνατότητα να διαπιστώσω ο ίδιος τις μεγάλες επιχειρησιακές δυνατότητες, αλλά και το υψηλό φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων. Η 71η Ταξιαρχία αποτελεί μια από τις αιχμές του δόρατος των Ενόπλων Δυνάμεων, που εξασφαλίζουν πάντα την εθνική κυριαρχία.

Θέλω και από εδώ, από τη Νέα Σάντα του Κιλκίς, να εκφράσω δημόσια τις ευχαριστίες μου στις γυναίκες και τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων, που – σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες -επιτελούν την αποστολή τους στο ακέραιο.

Θέλω να σταθώ ιδιαίτερα στο γεγονός ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις – είχα την ευκαιρία να το διαπιστώσω και εδώ στο Κιλκίς – είναι πάντα κοντά στις τοπικές κοινωνίες και εκτός από την κύρια αποστολή τους προσφέρουν και ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό έργο.

Είχα τη χαρά να επισκεφθώ μια Ταξιαρχία, η οποία είναι, με μεγάλη επιτυχία, ενσωματωμένη στις καινούργιες ευρωπαϊκές δομές άμυνας,  οι οποίες δημιουργούνται.

Η χώρα μας, σε αυτήν τη συζήτηση, η οποία ανοίγει για το μέλλον της ευρωπαϊκής κοινής πολιτικής άμυνας, θα πρέπει να παίξει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο. Και είχα την ευκαιρία, και σήμερα, να διαπιστώσω, εδώ στη Νέα Σάντα και στην 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία, ότι μπορούμε να συνεισφέρουμε ουσιαστικά, με πραγματικές επιχειρησιακές δυνατότητες σε αυτήν τη συζήτηση η οποία ανοίγει για την κοινή ευρωπαϊκή πολιτική άμυνας».

Κάντε κλικ (χρησιμοποιείστε τα βελάκια του πληκτρολογίου για επόμενο ή προηγούμενο) στις παρακάτω φωτό για μεγέθυνση:

(parapolitika.gr – Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ