2017-10-09 13:46:09
Φωτογραφία για Χειροτονία Διακόνου από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο
Μέσα σε ένα ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα, στην κατάμεστη εκκλησία του Αγίου Πολυδώρου Καϊμακλίου, η Α. Μ. ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ. Χρυσόστομος τέλεσε την Κυριακή 8 Οκτωβρίου την εις διάκονον χειροτονία του μοναχού Τριφυλλίου, του εκ Λυθροδόντα καταγομένου.

Ο νεόδμητος ναός επ’ ονόματι του νεομάρτυρος της Κύπρου Πολυδώρου, ήταν από πολύ νωρίς γεμάτος από το πλήθος του κόσμου, που προσέτρεξε σε αυτή την ιδιαίτερη στιγμή του π. Τριφυλλίου, για να συμπροσευχηθεί ώστε η νέα διακονία του π. Τριφυλλίου να είναι κατά πάντα επιτυχής και θεάρεστη.

Ανάμεσα στο πλήθος κλήρου και λαού, το οποίο κατέκλεισε πραγματικά το μεγάλο ναό του Αγίου Πολυδώρου, ξεχώρισε και η παρουσία του αρχηγού της Αστυνομίας Κύπρου κ. Ζαχαρία Χρυσοστόμου, του Κοινοτάρχου Λυθροδόντα κ. Λάμπρου Λουκά και άλλων ελλογίμων και μη προσωπικοτήτων της Κύπρου.

Από χθες επισήμως ο νέος διάκονος Τριφύλλιος, ο οποίος φέρει και το όνομα του πολιούχου της πρωτεύουσας της Κύπρου, θα αποτελεί μέλος της Εκκλησίας της Κύπρου και θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή.

Να σημειώσουμε ότι ο νεοχειροτονηθείς διάκονος είναι κάτοχος πτυχίου ελληνικής κλασσικής φιλολογίας του Α.Π.Θ.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ