2017-10-09 15:48:13
Φωτογραφία για Είναι κανόνας: Μουσική και γυμναστική πάνε μαζί!
Η θεωρία ότι η μουσική μπορεί να βοηθήσει και να ενισχύσει τη γυμναστική σου, δεν είναι καινούργια. Αλλά τελικά πως ακριβώς η αγαπημένη σου μουσική βελτιώνει την γυμναστική άσκηση;

Το ν’ ακούς μουσική ενώ κάνεις γυμναστική είναι σίγουρα μια αγαπημένη συνήθεια που σε βοηθά ν’ αποδίδεις καλύτερα στις ασκήσεις σου.

Η μουσική αποσπά την προσοχή σου

Έρευνες έδειξαν πως όταν κάνεις γυμναστική ενώ ακούς μουσική δεν έχεις επίγνωση της άσκησης που κάνεις. Μια τέτοια απόσπαση προσοχής μπορεί να ενισχύσει την αθλητική απόδοση έως και 15%!

Όσο πιο γρήγορα, τόσο το καλύτερο!

Ενισχύει την προσπάθεια

Μια μελέτη του 2010 διαπίστωσε ότι οι ποδηλάτες στην πραγματικότητα δουλεύουν πιο σκληρά όταν ακούν γρήγορη μουσική σε σύγκριση με τους πιο αργούς ρυθμούς μουσικής.

Αλλά και το υπερβολικά γρήγορο δεν είναι τόσο καλό. Τραγούδια που κυμαίνονται μεταξύ 120 και 140 παλμών ανά λεπτό έχουν τη μέγιστη απόδοση για τους αθλητές.


Η μουσική σε βάζει σε mood

Ο καθένας έχει αυτό το τραγούδι που τον βάζει σε mood. Συνδέουμε ορισμένα κομμάτια με αναμνήσεις. Γιατί να μην έχεις και ένα ωραίο, ρυθμικό για γυμναστική;

Μπορεί να σε βοηθήσει να κρατήσεις τον ρυθμό σου

Ο ρυθμός της μουσικής διεγείρει την περιοχή του εγκεφάλου που συνδέεται με το πότε να κινηθείς, πώς να κινηθείς και έτσι σε βοηθάει με το τρέξιμο ή την άρση βαρών.

Είναι πιο εύκολο να διατηρήσεις έναν σταθερό ρυθμό καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης.

Η μουσική μπορεί ν’ ανυψώσει τη διάθεσή σου

Μια έρευνα τον Αύγουστο του 2013 διαπίστωσε πως οι άνθρωποι συχνά ακούνε μουσική για να αλλάξουν τη διάθεσή τους και να βρουν την αυτογνωσία τους. Οι συμμετέχοντες στη μελέτη δήλωσαν πως η ακρόαση της μουσικής τους επιτρέπει να σκεφτούν τον εαυτό τους, ποιοι θα ήθελαν να είναι και να ξεφύγουν λίγο απ’ το παρόν.

Ανεξάρτητα απ’ το τι συνέβη πριν μια ώρα, μπορεί να χρησιμοποιήσεις τις μελωδίες για να ξεφύγεις απ’ την αρνητικότητα και να ενισχύσεις την άσκηση. Θα νιώσεις πολύ καλύτερα μόλις τελειώσεις!

Σε κάνει να θέλεις να κουνηθείς ούτως ή άλλως!

Δεν μπορείς πραγματικά να σταματήσεις τον ρυθμό! Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως όταν ακούς μουσική, ο εγκέφαλος ενθουσιάζεται και προκαλεί την κίνηση στο σώμα. Γυμνάζεσαι ή όχι, όταν ακούς μουσική πάντα θα θέλεις να χορέψεις λιγάκι!
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ