2017-10-10 17:02:24
Φωτογραφία για Αντίο Ήρα...
Ήσουν η "αλήτισσα" μας. Το θηλυκό που θα ζήλευαν όλες. Ανεξάρτητη, με μποέμικη ζωή, φύλακας, στοργική και αθόρυβη. Ήσουν κάτι ξεχωριστό για εμένα, τα παιδιά μου, την γειτονιά όλη.

Ήσουν αυτή, που κάθε πρωί συνόδευες τα πιτσιρίκια μου μέχρι το σχολικό ή το αυτοκίνητο της μαμάς.

Ήσουν αυτή, που κάθε φορά που έβγαινα για να πετάξω τα σκουπίδια, ήσουν δίπλα μου για να με "φυλάς". Ακόμα και στο αυτοκίνητο να πήγαινα, επιτηρούσες τα πάντα. Διακριτικά, χωρίς να στο έχει μάθει κανείς.

Τόσα χρόνια τώρα, το ίδιο έκανες. Και το έκανες αθόρυβα. Με εξαιρετική σπάνια νοημοσύνη, ήσουν η λύκαινα που αγαπούσαν όλοι...

Από το Σάββατο, κάτι δεν πήγαινε καλά με την πάρτη σου. Καθόσουν ξάπλα δίπλα από τα σκαλιά, κουνούσες λίγο την ουρά, αλλά δεν σηκωνόσουν. Χθες το βράδυ με ανησύχησες. Σε βούτηξα και σε πήγα στον γιατρό. Καρδιά τέλεια, πόνος πουθενά. Οι αιματολογικές δεν βγήκαν ακόμα.

Σήμερα το πρωί, "έκλεισες" την είσοδο του σπιτιού. Και έφυγες για τον ουρανό. Αθόρυβα. Διακριτικά. Αυτή ήσουν. Δεν ενοχλούσες. Ήξερες να ανοίγεις τη εξώπορτα του σπιτιού και να βγαίνεις όποτε γούσταρες. Το ίδιο έκανες και όταν ήθελες να μπεις. Είχες αρχές. Μέχρι τη τελευταία σου πνοή.

Αντίο ρε Ήρα. Θα μας λείψεις...
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ