2017-10-12 21:11:33
Φωτογραφία για Υποδοχή Εικόνας της Παναγίας της Σινασίτισσας στη Νέα Κίο (φωτογραφίες)
Την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017 έγινε η υποδοχή της Ιεράς και θαυματουργής Εικόνος της Παναγίας της Σινασίτισσας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο στην Πλατεία Δημάρχου Κατριλιώτη στην Νέα Κίο Αργολίδος.

Ακολούθησε λιτανευτική πομπή από Ιερείς και πάρα πολύ κόσμο μέχρι τον Ιερό Ναό της Θεομάνας.

Κατόπιν τελέσθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία και θείου κηρύγματος χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου.

Την θαυματουργή εικόνα έφερε από την Κορινθία o Ιεραπόστολος στο Καμερούν π. Ευάγγελος Παπανικολάου. 

Στο τέλος του πανηγυρικού εσπερινού ο εφημέριος του Ναού π. Δημοσθένης Γάτσιος ευχαρίστησε θερμά για το κόπο που έκαναν να φέρουν την εικόνα της Παναγίας της Σινασίτισσας στην Νέα Κίο, καθώς και τον Μητροπολίτη Αργολίδος που έδωσε την άδεια και την ευλογία για να έρθει η εικόνα στην Αργολίδα. 

Μία αποκάλυψη έκανε ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος στο τέλος του εσπερινού αποκαλύπτοντας πως όταν είχε επισκεφτεί ο ίδιος την περιοχή της Καππαδοκίας μαζί με νέους από την Μητρόπολη Θηβών, αφού έκανε μία αμαρτία όπως ο ίδιος είπε, έδωσε στον φύλακα της Μονής του Αγίου Νικολάου μπαξίσι και τους άφησε να τελέσουν την Θεία Λειτουργία μέσα στο μοναστήρι όπου είχε να λειτουργήσει από τα χρόνια που ήταν εκεί οι Έλληνες πριν δηλαδή την Μικρασιατική καταστροφή. 

Η ιερά Εικόνα της Παναγίας της Συνασίτισσας, θα παραμείνει προς προσκύνηση από την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου απόγευμα, ημέρα υποδοχής της μέχρι τη λήξη της Θείας Λειτουργίας Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 στον Ι.Ν
. Αγίας Ειρήνης.
 Πηγή
paraklisi
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ