2017-10-13 00:02:10
Φωτογραφία για Έτσι έγινε η δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στα Εξάρχεια [Εικόνες-Βίντεο]
 Οι δολοφόνοι του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μιλούσαν σπαστά ελληνικά.

Αποχή για μία εβδομάδα αποφάσισαν οι δικηγόροι.

Άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης θέλει ο Αλ. Τσίπρας.

Εν ψυχρώ δολοφόνησαν τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο ένοπλοι έξω από το γραφείο του στα Εξάρχεια.

Ένοπλοι δολοφόνησαν γνωστό δικηγόρο έξω από το γραφείο του που βρίσκεται επί της οδού Ασκληπιού 145 στα Εξάρχεια, αργά το απόγευμα της Πέμπτης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, πρόκειται για τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, γιο του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Νώντα Ζαφειρόπουλου.

Ο άτυχος δικηγόρος κατά το παρελθόν έχει ασχοληθεί με πολύ σοβαρές υποθέσεις, μεταξύ άλλων αυτή της Energa, των εξοπλιστικών προγραμμάτων, των δομημένων ομολόγων και ήταν δικηγόρος των Παραπολιτικών.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν υποψήφιος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.


Πώς έγινε το περιστατικό

Οι ένοπλοι πυροβόλησαν εν ψυχρώ τον άνδρα που βρισκόταν έξω από το γραφείο του, ο οποίος και έπεσε νεκρός από τις σφαίρες. Την ώρα της δολοφονικής επίθεσης στο γραφείο του δικηγόρου βρισκόταν και ένας συνεργάτης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό των δραστών στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων. Στο σημείο έφτασε η οικογένεια του γνωστού ποινικολόγου που δηλώνει σοκαρισμένη από το τραγικό περιστατικό.

Άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης θέλει ο Αλ. Τσίπρας

Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και ζήτησε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκηςαποφάσισε να αναβάλει την προγραμματισμένη για αύριο τελετή παράδοσης – παραλαβής του νέου επικοινωνιακού επιτελείου του κόμματος.

Πηγή: newpost

 Οι δολοφόνοι του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μιλούσαν σπαστά ελληνικά

Οι δύο δολοφόνοι ζήτησαν από τον συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου να βγει από την αίθουσα με το επιχείρημα ότι ήθελαν να συζητήσουν εμπιστευτικά κάτι μαζί του

Νέες πληροφορίες δίνουν μια διαφορετική εικόνα για τις συνθήκες της στυγερής δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, μέσα στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού 154 στο κέντρο της Αθήνας.

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια:

Κατά τις αναφορές αυτές, οι δύο εκτελεστές είχαν προγραμματισμένο ραντεβού με τον δικηγόρο. Οι δράστες, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ήταν άγνωστοι στο δικηγορικό γραφείο αλλά είχαν ζητήσει το αποψινό ραντεβού για να πείσουν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο να αναλάβει υπόθεσή τους. Περίπου στις 19:00, χτύπησαν το κουδούνι του γραφείου και ανέβηκαν στον πρώτο όροφο της Ασκληπιού 154.

Οι δύο δολοφόνοι που μιλούσαν σπαστά ελληνικά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ζήτησαν από τον συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου να βγει από την αίθουσα με το επιχείρημα ότι ήθελαν να συζητήσουν εμπιστευτικά κάτι μαζί του.

Αμέσως μετά την αποχώρηση του συνεργάτη του δολοφονηθέντος, δέκα λεπτά μετά τις 19:00 το απόγευμα της Πέμπτης, οι δύο άγνωστοι δράστες πυροβόλησαν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο στο στήθος και τον σκότωσαν. Αναφορές επισημαίνουν ότι οι δολοφόνοι έφυγαν τρέχοντας. «Βοήθεια, μας σκοτώνουν» άκουσαν κατά πληροφορίες άνθρωποι που βρίσκονταν σε διπλανό διαμέρισμα του 1ου ορόφου της Ασκληπιού 154, αλλά δεν ανέφεραν πυροβολισμούς, στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι οι δράστες ενδεχομένως χρησιμοποίησαν όπλα με σιγαστήρα. 

Αποχή για μία εβδομάδα αποφάσισαν οι δικηγόροι.

Σε επταήμερη αποχή κατέρχονται οι δικηγόροι της Αθήνας ως ελάχιστη αντίδραση στη αποτρόπαιη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και την τυφλή δολοφονική βία κατά των δικηγόρων.

Την σχετική απόφαση έλαβε σήμερα το βράδυ το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) το οποίο συγκεκριμένα αποφάσισε αποχή των δικηγόρων από αύριο Παρασκευή 13/10/2017 έως και την ερχόμενη Παρασκευή.

Αναλυτικά, το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του ΔΣΑ έχει ως εξής:

«Ως ελάχιστη ένδειξη πένθους για την αποτρόπαιη δολοφονία του αγαπημένου συναδέλφου μας Μιχάλη Ε. Ζαφειρόπουλου αλλά και ως ελάχιστη αντίδραση κατά της τυφλής δολοφονικής βίας στους ασκούντες το δικηγορικό λειτούργημα απέχουμε των καθηκόντων μας από αύριο Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή 20 Οκτωβρίου. Θεωρούμε αυτονόητη τη συμπαράσταση του δικαστικού σώματος και των δικαστικών υπαλλήλων».
eglimatikotita
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ