2017-10-15 18:06:19
Φωτογραφία για ΠΑΟΚ - Λαμία 4-0
Εύκολο απόγευμα για τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας, καθώς επικράτησε με 4-0 (Λέοβατς, Πρίγιοβιτς - δυο γκολ, Πέλκας) της Λαμίας και "σκαρφάλωσε" προσωρινά στην κορυφή του βαθμολογικά πίνακα.

Με τη ψυχολογία στα ύψη, λόγω απόδοσης και εικόνας, ο Δικέφαλος ταξιδεύει την επόμενη Κυριακή στο "Γ.Καραϊσκάκης" για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα, ο ΠΑΟΚ παρέσυρε στο λάτιν -ελέω εξαιρετικού Μαουρίτσιο- ρυθμό του, τους "νεοφώτιστους" της Super League και φρόντισε από νωρίς να βάλει τις βάσεις για το "τρίποντο". Λέοβατς, Πρίγιοβιτς (δις) και Πέλκας έβαλαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στο 4-0 επί της Λαμίας, με έναν ΠΑΟΚ άκρως επικίνδυνο και "ορεξάτο" μεσοεπιθετικά. Πολλά προβλήματα για τη Λαμία στο αμυντικό κομμάτι.

Βρήκε το γκολ στο πρόσωπο του Λέοβατς

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το παιχνίδι για τους γηπεδούχους που έδειξαν με το... καλημέρα πως θέλουν το γρήγορο γκολ απέναντι σε μια ομάδα που αμύνεται μαζικά και σωστά. Ο ΠΑΟΚ προειδοποίησε στο 9ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Ελ Καντουρί, ωστόσο, πέτυχε αυτό που έψαχνε ένα λεπτό αργότερα με τον Μαρίν Λέοβατς.


Ο Μαουρίτσιο πέρασε πανέξυπνα κάθετα την μπάλα για τον Κροάτη αμυντικό, ο οποίος πάτησε περιοχή και με δυνατό σουτ, νίκησε τον πορτιέρε της Λαμίας για το 1-0. Σταδιακά, η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ έδειξε να ισορροπεί το παιχνίδι, αλλά ο ΠΑΟΚ είχε πάντα τον πρώτο λόγο στο γήπεδο, όντας ιδιαίτερα επικίνδυνος στις επιθετικές του εμπνεύσεις.

Ο Πέλκας "σερβίρει", ο Πρίγιοβιτς "εκτελεί"

Ο Μαουρίτσιο έδειξε πως η διακοπή του πρωταθλήματος λειτούργησε ευεργετικά για τον ίδιο, προκειμένου να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο, αν κρίνει κανείς από την γενικότερη παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, κυρίως στο δημιουργικό κομμάτι. Το δεύτερο γκολ των "ασπρόμαυρων" είχε και πάλι την υπογραφή του, καθώς ο Βραζιλιάνος πέρασε κάθετα τη μπάλα για τον Πέλκα, ο οποίος πήγε να... κρεμάσει τον Παπαδόπουλο αλλά στην εξέλιξη της φάσης από πλάγια θέση ο Πρίγιοβιτς έγραψε το 2-0, τηρώντας την εξαιρετική παράδοση που "χτίζει", σκοράροντας στο "σπίτι" του.

Ευκαιρίες, δοκάρι και παράσταση για έναν ρόλο

Παρά το μαξιλαράκι των δυο τερμάτων, ο ΠΑΟΚ συνέχισε με το πόδι πατημένο στο γκάζι, δημιουργώντας πληθώρα ευκαιριών μέχρι την ολοκλήρωση του α΄μέρους. Μάλιστα, τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν πολύ χειρότερα για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι λίγο έλειψαν να χρεωθούν με αυτογκόλ στο 32΄ από τον Ασίγκμπα, αναγκάζοντας τον Παπαδόπουλο να διώξει με υπερένταση.

Ο... ασπρόμαυρος μονόλογος κατέγραψε ακόμη και δοκάρι από τον Ελ Καντουρί στο 33΄, με τον Σάκχοφ να μπαίνει στη φάση, επιχειρώντας ένα δεύτερο σουτ που πέρασε ψηλά άουτ. Στη συνέχεια, ήταν η σειρά του Βιεϊρίνια να δοκιμάσει το πόδι του, εκτελώντας στο 37' απευθείας το φάουλ αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι για μερικά εκατοστά. Με τον ΠΑΟΚ να μετουσιώνει σε δυο γκολ την υπεροχή του, οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια, αφού προηγουμένως ο Μπάμπης Τεννές, βλέποντας πως το παιχνίδι έχει πάρει αρνητική εξέλιξη, έριξε έναν πιο "καθαρόαιμο" φορ, τον Ντακόλ, στον αγωνιστικό χώρο, αποσύροντας τον Κουκόλη.

Από εκεί που το άφησε Με την έναρξη του β΄ημιχρόνου, η Λαμία προσπάθησε να δείξει αντίδραση αλλά το γκολ του Πέλκα δεν άφησε πολλά περιθώρια στους Λαμιώτες. Στο 51ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Βιεϊρίνια έβγαλε μια σέντρα από τα δεξιά, ο Πέλκας δοκίμασε το γυριστό σουτ και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 3-0. Η Λαμία προσπάθησε ανεπιτυχώς να απαντήσει με σέντρα σουτ του Βασιλαντωνόπουλου χωρίς να ανησυχήσει ιδιαιτέρως τον Ρέι.

ΠΑΟΚ... με αριστερό μπακ τον Βιεϊρίνια

Οι ενοχλήσεις του Μαρίν Λέοβατς έφεραν στο 65΄τον Αντελίνο Βιεϊρίνια στο αριστερό άκρο της άμυνας, θέση την οποία διατήρησε και με την είσοδο του Λημνιού στο γήπεδο. Τα πρόσωπα όμως και η διάταξη, φάνηκε πως λίγη σημασία έχουν, καθώς ο ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου έδειξε να έχει πάρει φόρα, ρίχνοντας στα σχοινιά τη Λαμία.

Το "φονικό" ένστικτο του Πρίγιοβιτς

​Ο ΠΑΟΚ δεν είχε πει ακόμη την τελευταία του κουβέντα και συγκεκριμένα ο Πρίγιοβιτς, ο οποίος δέχτηκε το... δώρο του Μάτος, ο οποίος βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Λαμίας και με κεφαλιά πάσα έστρωτσε την μπάλα στον Σέρβο, ο οποίος πλάσαρε για το τελικό 4-0.

Το ταμείο του αγώνα

Επιβλητική νίκη του ΠΑΟΚ, πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο Δικέφαλος απέδωσε ωραίο ποδόσφαιρο κατά διαστήματα, ενώ "ξεμπούκωσε" και μεσοεπιθετικά, εκμεταλλευόμενος πλήρως τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν.

Αυτοί που έκριναν το ματς

Η μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ έκανε μεστό και ουσιαστικό ματς, με τον Μαουρίτσιο να ξεχωρίζει, έχοντας συμμετοχή στα δύο από τα τέσσερα γκολ του Δικεφάλου.

Ο χειρότερος του αγώνα

Η άμυνα της Λαμίας, δεν παρουσίασε το καλό πρόσωπο που είχε σε προηγούμενα ματς, "υποφέροντας" από τους επιθετικούς του ΠΑΟΚ σε όλη τη διάρκεια του ματς.

Ο έλεγχος του διαιτητή

Καλή διαιτησία από τον Αθανάσιο Τζήλο, που δεν έκανε κάποιο σοβαρό λάθος μοιράζοντας το "καρπούζι" στα ίσια, με τον ρυθμό του ματς να τον ευνοεί

​Τα πλάνα των δυο προπονητών

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 4-2-3-1, έχοντας τον Ροντρίγκο Ρέι κάτω από τα δοκάρια, τον Λέο Μάτος δεξιά και τον Μαρίν Λέοβατς αριστερά, με τους Ζαμπράνο-Κρέσπο κεντρικό αμυντικό δίδυμο, Σάκχοφ, Μαουρίτσιο στα χαφ, ο Ελ Καντουρί σε ρόλο οργανωτή, οι Βιεϊρίνια - Πέλκα στα εξτρέμ και ο Πρίγιοβιτς στην κορυφή.

4-2-3-1 για τη Λαμία με τον Παπαδόπουλο κάτω από τα δοκάρια, ο Ασόγκμπα δεξιά, ο Παντελιάδης αριστερά, οι Αναστασιάδης - Κουκόλης στα στόπερ, Μπλάζιτς και Όμο στα χαφ, ο Πίτι "δεκάρι", οι Βασιλαντωνόπουλος - Ακόστα ως εξτρέμ και ο Βάντερσον ως αιχμή του δόρατος.

ΠΑΟΚ: Ρέι, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς (Λημνιός 66'), Μαουρίτσιο, Σάκχοφ(Μπίσεσβαρ 76'), Ελ Καντουρί, Βιεϊρίνια, Πέλκας (Μακ 61΄) και Πρίγιοβιτς.

Λαμία: Παπαδόπουλος, Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Κουκόλης (Ντακόλ 40΄), Ασίγκμπα, Μπλάζιτς, Όμο, Ακόστα, Πίτι (Αναστασόπουλος55'), Βασιλαντωνόπουλος και Βάντερσον (Λινάρδος 63').

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
trelogaidouri
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ