2017-10-19 08:50:25
Φωτογραφία για ΠΟΜΕΝΣ: Η αλήθεια με αποδείξεις στην Εκπροσώπηση ε.ε. Στρατιωτικών σε Β/θμιο επίπεδο
ΠΡΟΣ:Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο  Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτριο Βίτσα Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων

ΚΟΙΝ :Στρατιωτικοί Συντάκτες

ΘΕΜΑ: Η αλήθεια με αποδείξεις στην Εκπροσώπηση εν ενεργεία στρατιωτικών σε  Δευτεροβάθμιο επίπεδο

ΣΧΕΤ: Άρθρο 30Γ Ν.1264/1982, όπως προστέθηκε με το άρθρο 50 Ν.4407/2016

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων

1.Ενόψει της δεύτερης ανάγνωσης του προτεινόμενου νομοσχεδίου στις 23/10, η ΠΟΜΕΝΣ ως η νόμιμη Ομοσπονδία, οφείλει με αποδείξεις να σας γνωστοποιήσει-αναδείξει την αλήθεια για το τι πραγματικά συμβαίνει με την θεσμική εκπροσώπηση των Στρατιωτικών, μεταξύ της Ομοσπονδίας ΠΟΜΕΝΣ και του σωματείου ΠΟΕΣ.

2. Όπως ήδη γνωρίζετε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.) ιδρύθηκε την 7η Απριλίου 2017 (Σ-1) και λειτουργεί σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 30Γ Ν.1264/1982, όπως προστέθηκε με το άρθρο 50 Ν.4407/2016.


3. Στις 9 Σεπτεμβρίου 2017, στην Λάρισα, η Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. πραγματοποίησε το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αντιπροσώπων κατά το οποίο εξέλεξε το νέο Διοικητικό της Συμβούλιο σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, παρουσία Δικαστικού αντιπροσώπου, καταθέτοντας τα επίσημα έγγραφα αρχαιρεσιών στα Πρωτοδικεία Λάρισας –Αθηνών. Προς τούτο σας κοινοποιείται το πρακτικό αρχαιρεσιών και το πρακτικό συγκρότησης Διοικητικού Συμβουλίου και Εκτελεστικής Γραμματείας (Σ-2).

4. Αντιθέτως το σωματείο “Π.Ο.Ε.Σ.” είχε συσταθεί και λειτουργεί δυνάμει των διατάξεων του Ν.1712/19 87 (Σ-3) “Εκσυγχρονισμός επαγγελματικών οργανώσεων των εμπόρων, βιοτεχνών και λοιπών επαγγελματιών και άλλες διατάξεις ”, δηλαδή των διατάξεων που διέπουν τις εργοδοτικές οργανώσεις, κατά την έννοια του Ν.1876/1990. Για αυτό το λόγο έχει ασκηθεί ανακοπή (Σ-4)

από την Ομοσπονδία μας σε βάρος του σωματείου αυτού, το οποίο εξάλλου αδιαφόρησε πλήρως για την συμμόρφωσή του με τις διατάξεις του Ν. 4407/2016 εντός της προθεσμίας που έταξε ο νόμος  δηλαδή του εξαμήνου έως 31/1/2017.

5. Στην συνέχεια το εν λόγω σωματείο στις 1 και 2 Απριλίου 2017 συγκάλεσε συνέδριο για την αλλαγή του καταστατικού του και ανάδειξη νέου Διοικητικού συμβουλίου χωρίς όμως και πάλι την παρουσία Δικαστού Αντιπροσώπου όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία για τα εργοδοτικά σωματεία.

6. Επίσης εκτός των άλλων παραλείψεων, κατά το συνέδριο αυτό, σύνεδροι ζήτησαν τα επίσημα πρακτικά του Συνεδρίου, χωρίς ωστόσο να χορηγηθούν ποτέ αυτά από την Διοίκηση του σωματείου. (Σ-5,6).

7. Κατόπιν, λόγω της κατάθεσης του νέου καταστατικού της ΠΟΕΣ για έγκριση από το Ειρηνοδικείο Αθηνών, μετά την παρέλευση του εξαμήνου και μετά την ίδρυση της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ., η Ομοσπονδία μας άσκησε δεύτερη ανακοπή κατά του σωματείου αυτού (Σ-7).

8. Σ’ όλο αυτό το χρονικό διάστημα, η ΠΟΕΣ μέσω μελών της, προέβη σε συνεχείς ανακοινώσεις και αναρτήσεις στο διαδίκτυο, δημιουργώντας μια ζοφερή ατμόσφαιρα διχασμού, δημόσιων αντιπαραθέσεων και προστριβών, με χρήση απαξιωτικών χαρακτηρισμών, τεχνητής πόλωσης και προσωπικών αντιπαραθέσεων (Σ-8).

9. Η Ομοσπονδία μας, στα πλαίσια της διαφύλαξης της ενότητας και νηφαλιότητας των Ενόπλων Δυνάμεων, είχε έγκαιρα καταδικάσει τα φαινόμενα αυτά και προέβη στα πλαίσια αυτά, στην αποστολή εξωδίκου Δηλώσεως (Σ-9), αποφεύγοντας παράλληλα να δώσει οποιαδήποτε δημοσιότητα στην αντιπαράθεση αυτή ή απάντηση σε χαρακτηρισμούς που δεν συνάδουν με τη θεσμική θέση των Ελλήνων στρατιωτικών.

10. Φθάνοντας στον Σεπτέμβριο 2017 και μόλις δύο μέρες πριν την εκδίκαση της πρώτης ανακοπής, το σωματείο ΠΟΕΣ, καταθέτει ανακοπή (Σ-10) κατά της Ομοσπονδίας μας, με προφανή λόγο την αναβολή της εκδίκασης και αναμένοντας την κατάθεση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που με το άρθρο 27 θα την νομιμοποιούσε αναδρομικά, καταλύοντας κάθε έννοια νομιμότητας και αισθήματος δικαίου.

11. Στην ουσία με τις προβλέψεις του άρθρου 27 του νομοσχεδίου με τίτλο «Ρυθμίσεις περί σταδιοδρομίας και εξέλιξης στελεχών και οικονομικής μέριμνας και  λογιστικού των Ενόπλων Δυνάμεων, ειδικές ρυθμίσεις συμβάσεων στον τομέα της άμυνας, συγκρότηση Κοινού Σώματος Οικονομικών Επιθεωρητών - Εσωτερικών Ελεγκτών και άλλες διατάξεις», επιχειρείται, κατά τρόπο φωτογραφικό, η ευθεία παρέμβαση στη θεσμική εκπροσώπηση των εν ενεργεία στρατιωτικών, η κατάργηση υφιστάμενων, νομίμως αναγνωρισμένων και λειτουργούντων σωματείων και η νομιμοποίηση του σωματείου που αδιαφόρησε για τις προβλέψεις του προσφάτως ψηφισθέντος θεσμικού πλαισίου.

12. Στις 4 Οκτωβρίου 2017, κατά την κλίση μας στην Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών υποθέσεων προκειμένου να εκθέσουμε τις απόψεις μας για τις διατάξεις του νομοσχεδίου, μίλησε ο πρόεδρος της ΠΟΜΕΝΣ (Σ-11), κάνοντας ανάλυση των άρθρων και ιδιαιτέρως του άρθρου 27, χωρίς να χαρακτηρίσει ή να προσβάλει κανέναν.

13. Αντιθέτως ο εκπρόσωπος της ΠΟΕΣ, όπως προκύπτει και από τα πρακτικά της συζήτησης, πραγματοποίησε μια άνευ λόγου λεκτική επίθεση με χαρακτηρισμούς για συναδέλφους που δεν συνάδουν ούτε με την ιδιότητα του στρατιωτικού ούτε και του χώρου της Βουλής. Στην ίδια ομιλία του, ανέφερε ότι για την καθυστέρηση διεξαγωγής του συνεδρίου δεν έφταιγε το Διοικητικό Συμβούλιο αλλά οι κατά τόπους δικαστικές αρχές που άργησαν να κάνουν την δουλειά τους!!!!!!!. Δηλαδή αποδέχθηκε στην ουσία ότι τελικά ήρθε δεύτερος….

14. Εκτός όμως των άλλων, ψεύδεται και συνειδητά διότι όλες οι πρωτοβάθμιες περιφερειακές ενότητες είχαν τροποποιημένο καταστατικό πολύ πριν την λήξη του εξαμήνου ή είχαν δημιουργηθεί με βάση το νέο νόμο, ενώ και οι προϋπάρχουσες περιφέρειες είχαν επίσης τροποποίηση το καταστατικό τους πολύ πριν τη λήξη του εξαμήνου, άρα δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα για την αλλαγή του καταστατικού της ΠΟΕΣ πριν την παρέλευση του εξαμήνου.

Ούτε εξάλλου προέβλεπε ο νόμος ότι θα έπρεπε να κατακερματιστούν οι υφιστάμενες Ενώσεις ή να συσταθούν ανά την Ελλάδα διάφορες ολιγομελείς Ενότητες, μόνο και μόνο για να υπάρχουν φιλικά προσκείμενοι στη  Διοίκηση της ΠΟΕΣ αντιπρόσωποι στο συνέδριό της.

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής  Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων

15. Προς τιμήν της πολιτικής ηγεσίας, υπήρξε δήλωση από τον κ. ΑΝΥΕΘΑ να τεθεί για ψήφιση το εν λόγω άρθρο μετά την εκδίκαση των ανακοπών και έκδοσης απόφασης και από πλευράς κ. ΥΕΘΑ προτάθηκε να υπάρξει διάλογος μεταξύ της ΠΟΜΕΝΣ και ΠΟΕΣ, με συνεκτικό κρίκο τις θεσμικές ενώσεις αποστράτων, το οποίο άμεσα αποδέχθηκε η Ομοσπονδία μας. Δυστυχώς όπως σε καμία των περιπτώσεων δεν υπήρξε ανταπόκριση από την πλευρά της ΠΟΕΣ.

16. Η ΠΟΜΕΝΣ, δεν έπραξε τίποτε λιγότερο ή περισσότερο, από το να εφαρμόσει πλήρως τον νόμο που η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε τον Ιούλιο του 2016.

17. Ουδέποτε προέβη σε ενέργειες ή πράξεις που θα διατάραζαν το κλίμα ενότητας και ηρεμίας μέσα στις Ε.Δ., αντιθέτως το πρώτο πράγμα που έπραξε ήταν η προάσπιση της ενότητας, στέλνοντας επιστολή (Σ-12) στις υπάρχουσες πρωτοβάθμιες ενώσεις, ώστε να συμπορευθούν όλες μαζί προς ένα συνέδριο για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου.

18. Ζητάμε την έμπρακτη απόδειξη της διασφάλισης της ηρεμίας στις τάξεις των Ε.Δ., με την απόσυρση του φωτογραφικού άρθρου 27, που εκτός των πολιτικών κομμάτων, ζήτησαν οι θεσμικές ενώσεις αποστράτων και οι Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας, αφήνοντας την ανεξάρτητη Ελληνική δικαιοσύνη να αποφανθεί οριστικά.

Μετά τιμής

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Επγός (ΥΔΚ) Λγος

 ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ Λγος (ΠΖ)
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ