2017-10-19 12:15:44
Φωτογραφία για Ενημέρωση εργαστηριακού τομέα σχετικά με το συμψηφισμό clawback του ΕΟΠΥΥ
Σχετικά με τα σημειώματα για συμψηφισμό με clawback, υπάρχουν δύο αρχεία :

1. e-ΔΑΠΥ --> e-ΔΑΠΥ ανοιχτής περίθαλψης --> διαχείριση e-ΔΑΠΥ --> συμψηφισμός οφειλών 12-15 --> κατάσταση οφειλών 12-15. Το υπόλοιπο οφειλής είναι το οφειλόμενο μεικτό ποσό που οφείλει ο Οργανισμός στους ιατρούς.

2. Εφαρμογές --> ενημέρωση συναλλασσομένων --> μηνύματα --> Καρτέλα οφειλόμενων ποσών αυτόματης επιστροφής (“claw back”) και ποσών επιστροφής (“rebate”) 2013-2015. Το άθροισμα του ποσού στη στήλη Ο (ΥΠΟΛΟΙΠΟ) είναι το οφειλόμενο ποσό του ιατρού προς τον Οργανισμό. 

Από τη διαφορά των δύο ποσών προκύπτει διαφορά υπέρ του Οργανισμού ή του ιατρού.

ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Βάσει της κείμενης νομοθεσίας, το ποσό που οφείλει ο Οργανισμός στον ιατρό επιβαρύνεται με νόμιμους τόκους υπερημερίας. Η κατασταλτική παρέμβαση του ΕΟΠΥΥ σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση είαι μνημειώδης. Οι προσφυγές των ιατρών για το Clawback στο ΣτΕ μπορεί να αποδώσουν καρπούς ειδικά στο σκέλος που αφορά την αναδρομικότητα του νόμου για το 2013. Η εκβιαστική απαίτηση για υπογραφή εντός 3 ημερών με παραίτηση από όλα τα νόμιμα δικαιώματα, χωρίς τον απαραίτητο λογιστικό έλεγχο αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων του πολίτη σε ένα ευνομούμενο κράτος. Δεν υπάρχουν στοιχεία διαφάνειας εκ μέρους του Οργανισμού όσον αφορά τις υποβληθείσες δαπάνες, την εκκαθάριση από τις ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες, τον τρόπο υπολογισμού του clawback
. Υπάρχουν ανεξήγητα φαινόμενα καταλογισμού δυσανάλογων βαρών σε μικρά και νέα εργαστήρια. Η δήλωση εναντίωσης κατά του συμψηφισμού με ατομική αγωγή αποτελεί μονόδρομος σε πολλές περιπτώσεις που έχουν δυσβάσταχτες χρεώσεις. 
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ