2012-05-24 22:23:02
Φωτογραφία για Σπίντελεγκερ: Λιτότητα για την παραμονή στο ευρώ
Νέες συστάσεις για συνέχιση της λιτότητας δέχτηκε σήμερα η χώρα μας, αυτή τη φορά από τον Αυστριακό αντικαγκελάριο και υπουργό... Εξωτερικών Μίχαελ Σπίντελεγκερ.

Σε συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία ο Σπίντελεγκερ υπογράμμισε πως εάν οι Έλληνες θέλουν να παραμείνουν στην ευρωζώνη, θα πρέπει να συνεχίσουν τα μέτρα λιτότητας, για να μπορούν να πάρουν χρήματα από την Ευρώπη. Επισήμανε δε πως οι όροι από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι γνωστοί και προβλέπουν πως για να δοθούν τα 150 δισεκατομμύρια ευρώ, θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για να καταστεί η Ελλάδα και πάλι ανταγωνιστική.

Σίγουρα, πρόσθεσε ο Σπίντελεγκερ, υπάρχει ενδιάμεσα μια δύσκολη περίοδος.

Σύμφωνα με τον Αυστριακό αντικαγκελάριο, τώρα θα πρέπει να αναμένεται η ετυμηγορία των Ελλήνων κι αν αυτοί δώσουν την πλειοψηφία σε ένα κόμμα που θέλει την έξοδο από την ΕΕ, τότε η Ευρώπη θα πρέπει να το λάβει υπόψη της και να το αποδεχθεί. Οι ίδιοι οι Έλληνες, επισήμανε ο κ. Σπίντελεγκερ, πρέπει να αποφασίσουν και θα ήταν μοιραίο λάθος και τελείως αντιδημοκρατικό, εάν άλλοι προσπαθούσαν να τους προδιαγράψουν τι πρέπει να κάνουν.


Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι η Ελλάδα θα είναι και μετά από ένα εξάμηνο μέλος της Ευρωζώνης, ο Αυστριακός αντικαγκελάριος απάντησε καταφατικά, εφόσον, όπως είπε, οι ελληνικές εκλογές αναδείξουν κόμματα στην εξουσία, τα οποία θέλουν κάτι τέτοιο και τότε από την πλευρά της η Ευρώπη θα τηρήσει τις υποσχέσεις της.
dealnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Οι…εγγυήσεις
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Οι…εγγυήσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ