2017-10-21 01:41:49
Φωτογραφία για Αποκλειστικό: Ο τζιχαντιστής που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη είχε πρωτοστατήσει στην αιματηρή εξέγερση με τσεκούρια στο hotspot της Λέρου [Εικόνες-Βίντεο]
Σύμφωνα με πληροφορίες του eglimatikotita.gr, ο συγκεκριμένος τζιχαντιστής «πρόσφυγας» ήταν πέρσι στο hotspot της Λέρου.

Το όνομα του δεν το γράφουμε ακόμα αν και μας είναι γνωστό.

Ο συγκεκριμένος από την πρώτη μέρα δημιουργούσε συνεχώς φασαρίες,ήταν πολύ προκλητικός, το «έπαιζε» νταής και ήταν με όλους  αγενέστατος, ανεξαρτήτως αν ήταν Έλληνες ή αλλοδαποί.

Γενικώς ειχε αφήσει αρνητικές εντυπώσεις σε όσους ήταν στο hotspot.

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια:

Τον Ιούλιο του 2016 είχε μάλιστα πρωτοστατήσει στην αιματηρή εξέγερση με τσεκούρια κατά την οποία είχε τραυματιστεί κι ένας αστυνομικός.

Η αιματηρή εξέγερση στο hotspot της Λέρου

Η κατάσταση στο νησί για αρκετή ώρα ηταν εκτός ελέγχου.

Οι κάτοικοι είχαν κλειδωθεί στα σπίτια τους.

Το αστυνομικοί τμήμα τελούσε υπό πολιορκία.

Οι αστυνομικοί ταμπουρωθηκαν μες σε αυτό και ήδη έχουν ζητήσει ενισχύσεις από την Κω.


Οι λιμενικοί έχουν κλειστεί στο κτήριο, το οποίο επίσης τελεί υπό κατάληψη από λαθρομετανάστες ενώ σχεδιάζουν να κάνουν απόβαση και κατάληψη στο πλοίο της γραμμής!

Όπως δήλωσε και η η Ματίνα Κατσιβέλη, μέλος του Δικτύου Αλληλεγγύης Λέρου, υπήρξαν εκτεταμένες υλικές καταστροφές στον χώρο του hotspot, άτομα από το προσωπικό της υπηρεσίας πρώτης υποδοχής και της ΜΚΟ Praksis βρέθηκαν σε κίνδυνο, ενώ η αστυνομία επενέβη κάνοντας χρήση βομβίδων κρότου-λάμψης και χημικών.

Η κατάσταση άρχισε να εκτονώνεται μετά τις 8 μ.μ. οπότε σταδιακά τα γεγονότα έληξαν, ενώ κάποια από τα ασυνόδευτα ανήλικα μεταφέρθηκαν στον ασφαλή χώρο του πρώην ΠΙΚΠΑ που λειτουργεί ως πρότυπο κέντρο φιλοξενίας «προσφύγων».

Λίγες μέρες μετά έξω από το χώρο του ΠΙΚΠΑ στο Λακκί, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση από ομάδα 150 κατοίκων που αντιτίθενται στην φιλοξενία προσφύγων στη Λέρο.

Σύμφωνα με το lerosnews.gr, στη συγκέντρωση το παρών έδωσε και ο δήμαρχος του νησιού, καθώς και μερίδα δημοτικών συμβούλων.

Η ομάδα των κατοίκων ανήρτησαν πανό με συνθήματα, όπως: «Πάρτε τους με το καλό εσείς για να μην τους στείλουμε εμείς», αλλά δεν σημειώθηκαν εντάσεις με τους εθελοντές και τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο συγκεκριμένο κτίριο.
eglimatikotita
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ