2017-10-21 12:40:20
Φωτογραφία για Eurovision 2018: Η Spider Music με Χοροσταλίτες κατέθεσε συμμετοχή
Η εταιρία μας κατέθεσε σήμερα 20/10/2017 την συμμετοχή της για το Mουσικό Διαγωνισμό Eurovision 2018, με το συγκρότημα Χοροσταλίτες.                                                 Το υποψήφιο τραγούδι για τον ελληνικό τελικό επιλογής είναι σε παραδοσιακούς ρυθμούς της πατρίδας μας, αγκαλιάζοντας τον χάρτη μας από την Θράκη ως την Κρήτη. `Ενα τραγούδι  σε μουσική και στίχους του Βασίλη Μεσσαριτάκη με παραγωγό τον Αντώνη Παπαβομβολάκη.

Το τραγούδι μας, δεν έχει απλώς «ελληνικό στίχο» ή «ελληνικό ηχόχρωμα», είναι ένα μουσικό οδοιπορικό στην παράδοση μας, από την μια άκρη της Ελλάδας ως την άλλη. Ο χάρτης μας απλωμένος πάνω σε μουσικές νότες, κάτι που οι Χοροσταλίτες  κάνουν συχνά.

Χοροσταλίτες

Το μουσικό σχήμα, απαρτίζεται από  έξι μουσικούς. Στην μέχρι τώρα πορεία του έχει πραγματοποιήσει συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, από μουσικές σκηνές και θέατρα ως το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αλλά και στο εξωτερικό
. Τα τελευταία 4 χρόνια έχουν αναλάβει και καλύπτουν μουσικά το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, όλων των ιδιωτικών σχολείων της Αθήνας. `Εχουν κυκλοφορήσει ένα δίσκο με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα και ετοιμάζουν ακόμα ένα  σε συνεργασία με τη Spider Music, το οποίο θα κυκλοφορήσει σύντομα, με προσωπικά τους τραγούδια και με φιλικές συμμετοχές σπουδαίων ελλήνων ερμηνευτών, όπως του Παντελή Θαλασσινού, του Μάνου Κουτσαγγελίδη, της Καίτης Κουλλιά κ.ά.

Το συγκρότημα αποτελείται από τον Τάσο Γουσέτη στο βιολί, το μαντολίνο και το τραγούδι, τον Φάνη Φωτόπουλο στο κλαρίνο, τη φλογέρα, το μπουζούκι, την τρομπέτα και το τραγούδι, τον Βασίλη Μεσσαριτάκη στα κρουστά, την τσαμπούνα και το τραγούδι, την Ρίτσα Ποζιού στο τραγούδι, την  Κωνσταντίνα Πάτση στο σαντούρι και το τραγούδι και τον Νικόλα Μπούτση στο τραγούδι, την κιθάρα,  και το λαούτο.

Το όνομα του συγκροτήματος προέρχεται από το «ικαριώτικο» ρήμα χοροσταλίζω που σημαίνει χορεύω διαρκώς, ασταμάτητα.

                   

Η Spider Music και οι Χοροσταλίτες ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες.

http://www.tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ