2017-10-22 16:00:27
Φωτογραφία για Μύθος ή πραγματικότητα ότι οι γυναίκες αντέχουν περισσότερο καιρό singles;
Κάποιες γυναίκες είναι μόνες από επιλογή, κάποιες άλλες απλά επειδή έτυχε. Είναι αλήθεια ότι αντέχουν περισσότερο από τους άνδρες ή μήπως είναι ένας ακόμα μύθος;

Θα μπω κατευθείαν στο θέμα! Υπάρχουν οι γυναίκες που ήταν σε μια σχέση, αλλά αυτή δεν εξελίχθηκε και με τον καλύτερο τρόπο και εδώ και αρκετό καιρό είναι μόνες. 

Και τώρα αναρωτιέστε πως είναι δυνατόν; Λένε πως οι γυναίκες ωριμάζουν πιο γρήγορα από τους άντρες σε όλους τους τομείς. 

Έτσι λοιπόν είναι πιο συνειδητοποιημένες στο τι θέλουν. Δηλαδή, προτιμούν να μείνουν μόνες παρά να κάνουν μια σχέση απλά για να την κάνουν, έτσι απλά για να λένε πως έχουν σχέση. 

Σε αντίθεση με τους άντρες που το έχουν πολύ εύκολο κι αν δεν τους κάτσει χωρίζουν. Δεν το κατακρίνω,προς θεού, ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει τις επιλογές του, αρκεί να είναι ξεκάθαρος απέναντι στους άλλους. Και επιστρέφω στο θέμα μας μετά από μια μικρή παρένθεση, αν λοιπόν η απόφαση αυτή για μια γυναίκα είναι επιλογή της, ξέρει και τις συνέπειες άρα τις αντιμετωπίζει και χαίρεται την “ελευθερία” της.


Εδώ που τα λέμε το να είσαι μια γυναίκα χωρίς σύντροφο έχει και τα θετικά και τα αρνητικά. 

Ας δούμε τα πράγματα πιο πρακτικά για αρχή. Είναι μόνη, αρά έχει να νοιαστεί μόνο για τον εαυτό της. Δεν έχει να δώσει λόγο σε κανέναν για το που θα πάει, τι ώρα θα γυρίσει, αν θα μαγειρέψει, αν θα σιδερώσει, γενικώς ζει πιο ανέμελα. 

Συνεπώς από αυτή την άποψη γιατί να μην αντέξει μόνη; Ας περάσουμε όμως στην άλλη πλευρά. Μια γυναίκα που δεν είναι μόνη, αλλά με έναν σύντροφο στη ζωή της, αντιμετωπίζει τα πράγματα αλλιώς. Είναι ευκολότερο να να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα 2 άνθρωποι και στο τέλος να χαίρονται τη νίκη που ήρθε από την συνεργασία τους. 

Έχεις κάποιον να συζητάς διαφορετικά πράγματα από αυτά που συζητάς με τους φίλους ή την οικογένεια. Plus one το σεξ! Μην ξεχνιόμαστε! Είναι ένα πολύ σημαντικό κριτήριο δε νομίζεται; Αν και στις μέρες μας το σεξ το βρίσκει κανείς τόσο εύκολα…. (δεν ξέρω αν αυτό μπορεί να μπει στα θετικά ή τα αρνητικά, διαλέξτε εσείς).

Κι αφού αναφέραμε και το σεξ, ας το αναλύσουμε λίγο περισσότερο. Κακά τα ψέματα η έλλειψη του σεξ δεν βοηθά και πολύ την κατάσταση. 

Όχι μόνο τους άντρες, αλλά και τις γυναίκες. Βέβαια, λένε πως οι γυναίκες αντέχουν περισσότερο καιρό χωρίς σεξ. Εγώ θα πω (ως αντικειμενική πάντα!!!) ότι είναι ανάλογα στον άνθρωπο. 

Δεν αντιμετωπίζουν όλοι την έλλειψη με τον ίδιο τρόπο και δεν έχουν όλοι την ίδια αντοχή. Βέβαια θα επανέλθω στο πόσο συνειδητοποιημένος είναι κάποιος σε αυτό το θέμα. Συνεπώς, μια γυναίκα που είναι σε “περίοδο ξηρασίας” από δική της επιλογή σαφώς και αντέχει μόνη γιατί αυτή το επέλεξε. 

Αν πάλι δεν τη νοιάζει το πιο μόνιμο (βέβαια ουδέν μονιμότερο του προσωρινού!) και θέλει απλά να καλύψει αυτή της την ανάγκη, θα κάνει ένα one night stand και θα συνεχίσει να είναι single! Τόσο απλά. Ενώ οι άντρες περνάνε αυτό το στάδιο πιο χαλαρά και επιπόλαια θα έλεγα!

Είναι όμως και οι γυναίκες που δεν αντέχουν την μοναξιά με τίποτα. Θέλουν έναν σύντροφο στην ζωή τους. Κάποιες το καταφέρνουν και κάποιες όχι. Οι δεύτερες είναι και αυτές που το κυνηγάνε και περισσότερο. Ίσως βέβαια αυτός να είναι και ο λόγος που μένουν μόνες. Το προσπαθούν τόσο πολύ που τελικά έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα. Η μοναξιά πολλές φορές δημιουργεί εμμονές που δύσκολα ξεπερνιούνται. Ο στόχος τους είναι να νικήσουν την συντροφική μοναξιά τους και θα το προσπαθήσουν με κάθε θεμιτό και αθέμιτο τρόπο.

Οι γυναίκες είναι μια ειδική περίπτωση, το έχουμε αναλύσει άλλωστε και σε προηγούμενο άρθρο (ανατρέξτε). Άλλες αντέχουν την “μοναξιά” και άλλες όχι. Άλλες πάλι είναι σε κάποια σχέση αλλά είναι σας να μην την έχουν τελικά. Η αντοχή κρίνεται στο πόσο συνειδητοποιημένη είναι στο τι θέλει τελικά. Το “μύθος η πραγματικότητα” είναι πολύ απόλυτο κατά τη γνώμη μου. Η κάθε πραγματικότητα είναι προσωρινή, φαίνεται μόνιμη μέχρι να ανατραπεί και να γίνει μύθος κι αυτή. Έτσι λοιπόν και με τις γυναίκες. Η κάθε μια ζει στην δική της πραγματικότητα ή ζει τον δικό της μύθο. Το σίγουρο πάντως είναι ότι ζει και αντέχει! Εις το επανιδείν!

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ