2017-10-22 20:21:13
Φωτογραφία για Προσοχή: Διαβάστε ποια δυσάρεστη έκπληξη περιμένει όσους μεταβίβασαν ακίνητα
Όλα τα σενάρια περί αντικατάστασης του... ΕΝΦΙΑ με έναν νέο φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας ακόμη βρίσκονται υπό επεξεργασία στο υπουργείο Οικονομικών.

Επικρατέστερο φαίνεται πως είναι το σενάριο της θέσπισης ενός νέου ΕΝΦΙΑ, ο οποίος θα είναι Φόρος για τη Μεγάλη Ακίνητη Περιουσία, και θα εξακολουθεί να αποδίδει 3,2 δισ. ευρώ. Βασικό σενάριο όμως του οικονομικού επιτελείου, ώστε να πετύχει η τελική εξίσωση με τις αλλαγές των αντικειμενικών αξιών είναι η επιβολή «οικογενειακού ΕΝΦΙΑ», για το σύνολο δηλαδή των ακινήτων που έχει στην κατοχή της μια οικογένεια. 

Το συγκεκριμένο μέτρο «στοχεύει» σε έσοδα μεγαλύτερα των 3,2 δισ. ευρώ, κάτι που αποτελεί μέρος της συμφωνίας κυβέρνησης-δανειστών, καθώς θα είναι προοδευτικός και ανάλογα με το πλήθος των ακινήτων που κατέχει κάθε οικογένεια θα αυξάνεται. Με το συγκεκριμένο μέτρο, η κυβέρνηση θέλει να φορολογήσει όλους όσοι είχαν μεταβιβάσει τα ακίνητα σε μέλη του στενού τους οικογενειακού περιβάλλοντος για να αποφύγουν τη φορολόγηση. Δηλαδή όσοι έκαναν μεταβίβαση στα παιδιά τους θα βρεθούν μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις. Έτσι το αφορολόγητο όριο που θα τεθεί θα είναι οικογενειακό και για τον φόρο θα μετρούν αθροιστικά όλα τα ακίνητα που έχει μια οικογένεια.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ