2017-10-22 20:22:46
Φωτογραφία για ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΔΡΟΜΙΚΑ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
Πολιτική «θύελλα» προκαλεί το ζήτημα της διεκδίκησης αναδρομικών από πρώην βουλευτές.

ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ  και ''Ποτάμι'' τάχθηκαν κατά της επιστροφής των αναδρομικών, με τη Νέα Δημοκρατία να προειδοποιεί πως όποιος πρώην βουλευτής της δεν παραιτηθεί από τέτοιες αξιώσεις θα τεθεί εκτός κόμματος. Παράλληλα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταφέρθηκε κατά της κυβέρνησης, λέγοντας πως βάσει του νόμου Κατρούγκαλου πρώην βουλευτές που έχουν συνταξιοδοτηθεί, νομιμοποιούνται να αξιώσουν αναδρομικά αποζημιώσεις από το Δημόσιο, επικαλούμενοι την ''ανάγκη'' εξίσωσης των αποδοχών τους με αυτές του Προέδρου του Αρείου Πάγου.

Η ανακοίνωση της Ν.Δ. προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατηγόρησε το κ. Μητσοτάκη ότι «θέλησε να ρίξει την ευθύνη σε οποιονδήποτε άλλον πέρα από το κόμμα του και τα έκθετα μέλη της Ν.Δ. που προσέφυγαν για να εισπράξουν συντάξεις αναδρομικά». Σύμφωνα με το κόμμα, «Στην προσπάθειά του αυτή δεν διστάζει να ψεύδεται συνειδητά συσχετίζοντας την προσφυγή των Νεοδημοκρατών πρώην Βουλευτών με το νόμο Κατρούγκαλου. Πολύ καλά γνωρίζει ο αρχηγός της Ν.Δ. ότι καμία σχέση με την πραγματικότητα δεν έχουν οι ισχυρισμοί του και εξ αυτού μόνο του λόγου τον καλούμε να ανακαλέσει άμεσα τα χυδαία ψεύδη του».


Μάλιστα, υποστηρίζει ότι η προειδοποίηση για διαγραφές από τη Ν.Δ. είναι υποκριτική: «Όσο για την προσπάθειά του να  διασκεδάσει τις εντυπώσεις ζητώντας από τους πρώην βουλευτές της Ν.Δ. να αποσυρθούν από την προκλητική διεκδίκηση των αναδρομικών, το μόνο σχόλιο που αρμόζει είναι: Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί!».

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ