2017-10-26 15:58:25
Φωτογραφία για Η Θεσσαλονίκη εορτάζει τον πολιούχο της Αγιο Δημήτριο- Πλήθη λαού για προσκύνημα
Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, εκπροσώπων της Κυβέρνησης, των κομμάτων, των τοπικών αρχών, της στρατιωτικής ηγεσίας και χιλιάδων πιστών η Θεσσαλονίκη εόρτασε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου τον Πολιούχο Αγιο και την Απελευθέρωσή της από τον τουρκικό ζυγό το 1912.

Το πρωί τελέστηκε Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθίμου. Στις 11:00 κατέφτασε ο Προκόπης Παυλόπουλος για την Δοξολογία.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Ανθιμος έστειλε μήνυμα σε όλους για τον σεβασμό στην ελληνική και χριστιανική παράδοση της χώρας μας. Είπε χαρακτηριστικά:

«Φιλοπατρία δεν είναι εθνικισμός. Αν κάποιοι διαφωνούν, ας διαβάσουν Πλάτωνα.

Η ειρηνική συμβολή στην επίλυση των πολιτικών θεμάτων δεν είναι πολιτική. Αν κάποιοι διαφωνούν, ας διαβάσουν Θουκυδίδη.

Η μνήμη, ο σεβασμός και η τιμή προς τους ήρωες προγόνους μας, δεν είναι προγονοπληξία. Αν διαφωνούν μερικοί ας μελετήσουν την ιστορία του Δήμου των αρχαίων Αθηναίων και την Αγία Γραφή.


Ο σεβασμός των παραδόσεων και τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του πολιτισμού μας θα μας κρατήσουν ισχυρούς μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Αν κάποιοι διαφωνούν ας μελετήσουν συγχρόνως τους Ευρωπαίους διανοουμένους πως γράφουν τα έθνη τους.

Διαβάστε εδώ:  Μεγαλειώδης Λιτανεία στη Θεσσαλονίκη για τον Αγιο Δημήτριο (ΦΩΤΟ)

Η Ορθόδοξη Εκκλησία και ο ελληνισμός διασφαλίζουν στο λαό την αξιοπρέπεια την ελευθερία και την κοινωνική δικαιοσύνη. Αν κάποιοι διαφωνούν ας μελετήσουν την ιστορία των Ορθοδόξων Βαλκανικών λαών και της Ορθοδόξου Ρωσίας.

Θα μείνουμε πιστοί του ελληνοχριστιανικού μας πολιτισμού και των δικαίων της πατρίδας μας.

Ο Θεός μας να χαρίζει στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο την ειρήνη. Χρόνια πολλά ελληνικά και δημιουργικά».

Παράλληλα κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους να ψάλλουν τον Εθνικό Υμνο.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ