2017-10-26 23:10:08
Φωτογραφία για Νέο μισθολόγιο: Υπεύθυνη πληροφόρηση για την έναρξη της εφαρμογής του και για το επίδομα παραμεθορίου με το παλαιό και με το νέο καθεστώς - ΕΓΓΡΑΦΟ
Ελάχιστα 24ωρα πέρασαν από την ώρα που... γράψαμε πρώτοι στο Armyvoice.gr ότι το νέο μισθολόγιο δεν πρόκειται να εφαρμοστεί πριν από το 2018, καθώς δεν έχουν προϋπολογιστεί τα κονδύλια, ούτε έχει γίνει κάποια προετοιμασία στον προϋπολογισμό!

Σήμερα έρχεται έγγραφο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος ΠΟΕΠΛΣ να μας επιβεβαιώσει, ενημερώνοντας τα μέλη της ότι το νέο μισθολόγιο, όπως προέκυψε με το νόμο 4472/2017, θα αρχίσει να δίδεται με την μισθοδοσία του Ιανουαρίου 2018.

Ανάλογη κίνηση εκτιμάται ότι θα γίνει και στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, καθώς όπως αποκάλυψε το Armyvoice.gr δεν είχε γίνει καμία πρόβλεψη στον προϋπολογισμό για τον νέο τρόπο υπολογισμού των μισθών, τον οποίο μνημόνευαν οι υπουργοί ήδη από το 2015.

Τα πάντα έγιναν πρόχειρα, χωρίς αναλογιστικές μελέτες για τα Ταμεία, ενώ εκ των υστέρων συτνάχθηκαν επιτροπές για να δουν πώς θα γίνει η εφαρμογή του νέου μισθολογίου.


Όσον αφορά στο προσωπικό του Λιμενικού, θα λάβει το επίδομα παραμεθορίου από το 2018 και σύμφωνα με την επιστολή, τα αναδρομικά που θα προκύψουν επειδή το επίδομα παραμεθορίου που νομοθετήθηκε προβλέπει ότι ισχύει από 1/1/2017, θα δοθούν με την μισθοδοσία του Φεβρουαρίου.

Αυτό ίσως λύνει και τις απορίες που έχουν δημιουργηθεί από την αποκάλυψη του Armyvoice.gr για την καταβολή του επιδόματος παραμεθορίου στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Η πρώτη δόση θα δοθεί με την μισθοδοσία του Δεκεμβρίου, αλλά η αναδρομική καταβολή του επιδόματος παραμεθορίου για όσους το δικαιούνται, θα γίνει τους επόμενους μήνες.

Τώρα οι δικαιούχοι θα λάβουν το ποσό που θα προκύπψει από την αφαίρεση των κρατήσεων που φαίνονται στον πίνακα που ακολουθεί από τα 100 ευρώ μικτά που νομοθετήθηκε.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ