2024-01-09 08:39:39
Φωτογραφία για Τα βήματα μέχρι την έναρξη λειτουργίας του μετρό της Θεσσαλονίκης
Η αντίστροφη μέτρηση για να εκκινήσει ο πρώτος συρμός της βασικής γραμμής έχει ήδη αρχίσει.

Έχουν περάσει 18 ολόκληρα χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του Μετρό της Θεσσαλονίκης και το ερώτημα παραμένει βασανιστικό… Πότε το όνειρο χιλιάδων κατοίκων της πόλης, θα λάβει σάρκα και οστά;

newsauto.gr

Φαίνεται, λοιπόν, ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, Ελληνικό Μετρό, υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αλλά και το κατασκευαστικό σχήμα με επικεφαλής την ΑΚΤΩΡ, μετρούν αντίστροφα για τη λειτουργία της βασικής γραμμής του πρώτου μετρό εκτός Αθήνας!

Πότε αναμένεται να συμβεί αυτό; Σύμφωνα με τις τελευταίες ενημερώσεις, τόσο από το αρμόδιο Υπουργείο, όσο και από την AΚΤΩΡ, η βασική γραμμή αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το Νοέμβριο του 2024.

Μέχρι τότε, θα πρέπει να ακολουθηθεί μια σειρά βημάτων όπως:

Η κατασκευή των 13 σταθμών από τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό μέχρι την Νέα Ελβετία έχει εν πολλοίς ολοκληρωθεί. Αυτό που απομένει είναι η ολοκλήρωση του σταθμού ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ. Η Ελληνικό Μετρό έχει μιλήσει για ένα σταθμό με διεθνή μοναδικότητα λόγω ακριβώς των πολλών και σπουδαίων αρχαιοτήτων.


Κατασκευαστικά στους υπόλοιπους σταθμούς έχουν μείνει από την κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ-WEBUILD-HITACHI κάποια αρχιτεκτονικά τελειώματα αλλά και προμήθειες κάποιων συμπληρωματικών Η/Μ.

Θα πρέπει σε πολύ σύντομο χρόνο να ολοκληρωθούν όλες οι δοκιμές χωρίς εκπλήξεις και να οδεύσει ομαλά μέχρι τη λειτουργία της βασικής γραμμής.

Δοκιμές πραγματοποιούνται στα πάντα, στη γραμμή, στους σταθμούς, σε όλα τα συστήματα (λειτουργίας, ασφάλειας κ.α.) για να μπορούν να εγκριθούν αρχικά από την Ελληνικό Μετρό, στην συνέχεια να πιστοποιηθούν από ιδιωτικούς φορείς πιστοποίησης και τέλος να δοθεί η πολυπόθητη άδεια λειτουργίας από τον αρμόδιο φορέα, δηλαδή το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ