2017-10-27 17:21:18
Φωτογραφία για Αχαϊα:Τους απήγαγαν, τους έκλεψαν και ζητούσαν λύτρα για να τους ελευθερώσουν
Πώς ξεγέλασαν τα δύο θύματα... – Συνελήφθη ένα άτομο-Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Ενα άτομο, συνελήφθη για την υπόθεση απαγωγής και ομηρίας δύο αλλοδαπών, υπηκόων Πακιστάν, στην περιοχή της Δυτικής Αχαϊας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου της αστυνομίας, Ιγν. Τριανταφύλλου, ο δράστης, μαζί με άλλα δύο άτομα συνεργούς του, έκλεισαν ραντεβού στην περιοχή του Λάππα με τους δύο Πακιστανούς, με το πρόσχημα ότι μπορούν να τους βοηθήσουν να διαφύγουν παράνομα στην Ιταλία.

Στη συνέχεια οι δράστες, απήγαγαν τα δύο θύματα και τα μετέφεραν σε πρόχειρο παράπηγμα στο Νέο Βουπράσιο. Εκεί τους αφαίρεσαν τα χρήματα που είχαν στην κατοχή τους και ένα κινητό τηλέφωνο.

Με το κινητό τηλέφωνο που πήραν, προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους στο Πακιστάν, προκειμένου να ζητήσουν 2.000 ευρώ ως λύτρα για κάθε έναν από τους δύο Πακιστανούς.

Τα δύο θύματα κατάφεραν να λυθούν μόνα τους και ειδοποίησαν την αστυνομία.

Χθες τα ξημερώματα, άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαϊας πήγαν στο πρόχειρο παράπηγμα στο Νέο Βουπράσιο, όπου εντόπισαν και συνέλαβαν τον ένα από τους δράστες, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και το κινητό τηλέφωνο του ενός από τα θύματα.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ αναφέρει:

«Συνελήφθη, χθες τα ξημερώματα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας  σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαΐας, ένας 23χρονος υπήκοος Πακιστάν, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για  αρπαγή και ληστεία.

Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται για να συλληφθούν ακόμη δυο ομοεθνείς του δράστη, οι οποίοι βαρύνονται με τις ίδιες κατηγορίες.

Ειδικότερα, προχθές (25-10-2017) το απόγευμα στο Λάππα Δυτικής Αχαΐας, οι τρεις δράστες ακινητοποίησαν και απήγαγαν δυο ομοεθνείς τους άνδρες, ηλικίας 23 και 20 ετών.

Στη συνέχεια τους μετέφεραν σε πρόχειρο κατάλυμα σε ερημική και απομακρυσμένη περιοχή στο Νέο Βουπράσιο Δυτικής Αχαΐας, όπου τους αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των  (100)  ευρώ.

Μετά από λίγες ώρες οι παθόντες κατάφεραν να απελευθερωθούν και να ειδοποιήσουν τους αστυνομικούς, οι οποίοι μετέβησαν άμεσα στον τόπο του περιστατικού και συνέλαβαν τον 23χρονο αλλοδαπό.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας πρόεκυψε ότι οι δράστες χρησιμοποιώντας το κινητό τηλέφωνο των θυμάτων αποπειράθηκαν να επικοινωνήσουν με τις οικογένειες των θυμάτων στο Πακιστάν, με σκοπό να απαιτήσουν ως λύτρα για την απελευθέρωση των απαχθέντων, το χρηματικό ποσό των (4.000) ευρώ συνολικά.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και σύλληψη των δυο συνεργών του.»
Πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ