2017-10-30 19:03:09
Φωτογραφία για Επέστρεψαν οι ουασινγκτόνιες στη Βουλιαγμένη
Ένα σήμα κατατεθέν της Βουλιαγμένης, οι φοίνικες κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου αποκαταστάθηκε προ ημερών Τα περήφανα δέντρα που χτυπήθηκαν αφενός από το ξυλοφάγο σκαθάρι που “εισάγαμε” από αφρικανικές χώρες το 2004, περίοδο αθρόας εισαγωγής φοινικοειδών, αφετέρου και κυρίως από τα ΙΧ που έπεσαν πάνω τους σε αυτοκινητιστικά ατυχήματα, άφησαν τη νησίδα επί της λεωφόρου Αθηνάς με πολλά κενά.

Η υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, μετά από διαγωνισμό, προμηθεύτηκε και ήδη τοποθέτησε 26 δέντρα, που ανήκουν στο είδος “ουασινγκτόνια” και ξεχωρίζουν για το ύψος τους.

Τον επόμενο μήνα μια δεύτερη παρτίδα από τα ίδια δέντρα θα γεμίσει τα κενά στην οδό Απόλλωνος στο Λαιμό (απέναντι από την παραλία του Αστέρα) και στη νησίδα μπροστά από το πρώην δημαρχείο Βουλιαγμένης.

Το κόστος κάθε δέντρου ανέρχεται σε περίπου 500 ευρώ. Οι συγκεκριμένες ουασινγκτόνιες έχουν παραχθεί στην Ιταλία και την Ισπανία, ενώ σύμφωνα με την Αννέττα Ρούσου, προϊστάμενη της Υπηρεσίας Πρασίνου, ο Δήμος μπορεί να τις προστατεύσει από το σκαθάρι με ένα βιολογικό φάρμακο που έχει προμηθευτεί και με το οποίο πραγματοποιεί συστηματικά ψεκασμούς.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ