2023-07-22 13:31:18
Φωτογραφία για Διεθνής Ολυμπιάδα Φυσικής: Με δύο χάλκινα μετάλλια και μια εύφημη μνεία επέστρεψαν από το Τόκιο οι Έλληνες μαθητές
IPhO 2023

GreeceJapan.com



Μετά την Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα που επίσης διοργανώθηκε στην Ιαπωνία (2-13 Ιουλίου), η Ελλάδα διέπρεψε και στην Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής που πραγματοποιήθηκε από τις 10 έως τις 17 Ιουλίου 2023 στο National Olympics Memorial Youth Center του Τόκιο με τη συμμετοχή περίπου 400 μαθητών και μαθητριών από 81 χώρες.

Οι χάλκινοι Ολυμπιονίκες της Φυσικής, Χαράλαμπος Νικολάου και Οδυσσέας Κοτζαμπάσης – IPhO 2023

Ο Οδυσσέας Κοτζαμπάσης (2ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης) και ο Χαράλαμπος Νικολάου (Πρότυπο Λύκειο Αναβρύτων) κέρδισαν από ένα χάλκινο μετάλλιο και ο Σωτήρης Εμιρζάς (Ιδ. ΓΕΛ Παλλάδιο Βάρης) μία εύφημη μνεία.


Η εθνική ομάδα απαρτιζόταν επίσης από τον Οδυσσέα Καγκαρά (Πρότυπο ΓΕΛ Βαρβακείου Σχολής) και τον Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη (Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη) ο οποίος λίγες μέρες νωρίτερα είχε διαγωνισθεί και στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα όπου κέρδισε μία εύφημη μνεία.

Αρχηγός της αποστολής ήταν ο κ. Γεώργιος Τόμπρας, καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση (ΕΕΦΕΕ) και υπαρχηγός ο κ. Παναγιώτης Τσάκωνας, μέλος της ΕΕΦΕΕ.Η Εθνική Ομάδα Φυσικής στην τελετή έναρξης – IPhO 2023

IPhO 2023

Η Ελλάδα συμμετέχει στη Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής συνεχώς από το 1994 και μέχρι τώρα έχει επιτύχει διακρίσεις επιπέδου χάλκινου μεταλλίου και εύφημου μνείας. Τα τελευταία χρόνια η ανάδειξη των πέντε μαθητών/μαθητριών που συγκροτούν την Ελληνική Ομάδα γίνεται στο πλαίσιο του ετήσιου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Φυσικής «Αριστοτέλης» και, ειδικότερα, κατά την β’ φάση του διαγωνισμού για την Γ’ Λυκείου.

Οι μαθητές, μετά τις εξετάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, παρακολούθησαν φέτος εντατικά μαθήματα προετοιμασίας σε θεωρητικά και πειραματικά θέματα στα Εργαστήρια του Τμήματος Φυσικής του ΕΚΠΑ με τη βοήθεια καθηγητών και συνεργατών του ΕΚΠΑ και μελών της ΕΕΦΕΕ.

Πηγή:https://greecejapan.com/diethnis-olympiada-fysikis-me-dyo-chalkina-metallia-kai-mia-eyfimi-mneia-epestrepsan-apo-to-tokio-oi-ellines-mathites/
tinanantsou.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ