2017-10-30 19:45:25
Φωτογραφία για Οι επισκέπτες του «Αβέρωφ» ξεπέρασαν τους 52.000!
Το πλωτό ναυτικό μουσείο θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη έως τις 21 Νοεμβρίου

Κάθε προσδοκία ξεπέρασαν οι επισκέπτες του πλωτού ναυτικού μουσείου, του θωρηκτού «Αβέρωφ». Σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες που βρίσκεται ελλιμενισμένο στη Θεσσαλονίκη το έχουν επισκεφτεί πάνω από 52.000 άτομα, ενώ καθημερινά η «ουρά» των πολιτών, μικρών και μεγάλων, που περιμένουν να ανέβουν στο θρυλικό πλοίο, είναι πραγματικά ατελείωτη!

Όπως ανέφερε ο κυβερνήτης του θωρηκτού, Aρχιπλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος, ο αριθμός των επισκεπτών ξεπέρασε κάθε προσδοκία του υπουργείου Άμυνας, του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, αλλά και όσων σχεδίασαν και ολοκλήρωσαν το εγχείρημα της πλωτής μετάβασης. Πρόσθεσε, δε, ότι οι επισκέπτες είναι περισσότεροι από αυτούς που καταγράφονται στη φυσική θέση του πλοίου, στην Αθήνα, μέσα σε ένα έτος.

Λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κοινού, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε ότι το «Γ. Αβέρωφ» θα παραμείνει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης τουλάχιστον έως τις 21 Νοεμβρίου, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των σχολείων και των πολιτών που θέλουν να το επισκεφθούν.


Την ίδια ώρα, εντός του «Αβέρωφ» εκτίθενται έργα των φοιτητών του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Τα έργα έχουν δημιουργηθεί με όλες τις τεχνικές και τις τεχνοτροπίες των εικαστικών τεχνών και ως θέμα έχουν το θρυλικό πολεμικό πλοίο.

«Είναι φανερό ότι οι φοιτητές κατόρθωσαν, με αυτή τη συνεργασία με το Πολεμικό Ναυτικό, να εμπνευστούν καλλιτεχνικά από την ιστορία του “Γεώργιος Αβέρωφ” και των πληρωμάτων του, διαχρονικά. Η Σχολή Καλών Τεχνών, με την έκθεση αυτήν, “αισθάνθηκε” τη φιλοξενία του Πολεμικού Ναυτικού στον ιδιαίτερα φορτισμένο ιστορικά χώρο του “Γεώργιος Αβέρωφ”, ελπίζοντας ότι στο μέλλον θα υπάρξουν και άλλες τέτοιες συνέργειες» αναφέρει ο κοσμήτορας της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ Ξενοφών Σαχίνης. Η έκθεση θα διαρκέσει όσο η παρουσία του θωρηκτού στην πόλη, δηλαδή έως τις 21 Νοεμβρίου.

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 30/10/2017)
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ