2017-10-31 11:51:11
Φωτογραφία για Ποιες κουρτίνες να διαλέξεις για το σπίτι σου
Να κρεμάσεις ή να μην κρεμάσεις κουρτίνες στα δωμάτια του σπιτιού σου; Προφανώς, και δεν σου έχει περάσει η ιδέα ενός σπιτιού χωρίς κουρτίνες, έστω και αν κάποιοι κάνουν αυτή την επιλογή, επομένως το αμέσως επόμενο ερώτημα είναι: και τι κουρτίνες να βάλω;

Το τι κουρτίνες θα διαλέξεις εξαρτάται κατ' αρχάς από τη διακόσμηση του σπιτιού σου. Αν, για παράδειγμα, το σπίτι σου, και κυρίως το σαλόνι, εκεί δηλαδή που θα χρειαστεί να κάνεις και την κρισιμότερη επιλογή, έχει μια μίνιμαλ διακόσμηση ή έχεις επενδύσει πολύ στο λευκό και το μαύρο, ή γενικά σε ουδέτερα χρώματα, οι κουρτίνες σου οφείλουν να ακολουθήσουν αυτή την αισθητική και να είναι  ουδέτερες, λιτές και διακριτικές. Αν, πάλι, το διαμέρισμά σου έχει πολλές pop πινελιές, χρώματα και patterns, τότε μπορείς να πας σε μια επιλογή πιο "παιχνιδιάρική" ή χρωματιστή. Οι "βαριές" κουρτίνες, με τα διπλά φύλλα, τα κορδόνια, τα βελούδινα ή σατέν υφάσματα, τις μετόπες και τα ριντό, ταιριάζουν σε χώρους με εξίσου "βαριά", λίγο πιο ρετρό διακόσμηση, με έπιπλα που ξεχωρίζουν για τον πολύτιμο χαρακτήρα τους.


Επίσης, σημαντικό είναι για ποιον χώρο διαλέγεις κουρτίνα. Όπως είπαμε, την κρισιμότερη επιλογή θα την κάνεις για το σαλόνι- τραπεζαρία σου. Κουρτίνες, επίσης, χρειάζεσαι για τα υπνοδωμάτια και για την κουζίνα (ίσως). Στο δωμάτιό σου, μπορείς να κάνεις μια πιο ρομαντική και ανάλαφρη επιλογή, αλλά και πάλι εσύ ξέρεις καλύτερα με τι στιλ ταιριάζει η κρεβατοκάμαρά σου. Επίσης, έχει σημασία αν θες κουρτίνες σκούρες, για συσκότιση όταν κοιμάσαι, ή λευκές και διάφανες για να μπαίνει φως στον χώρο.

Οι λιτές, αέρινες και λευκές μονοκόμματες κουρτίνες είναι μια safe επιλογή που ταιριάζει σε μεγάλους χώρους, με μεγάλες μπαλκονόπορτες, αλλά και σε μικρότερους καθώς επιτρέπουν στο φως να μπαίνει στον χώρο, ενώ κουρτίνες σε κίτρινο, ή χρυσό, χρώμα θα δώσουν μια elegant πινελιά σε χώρους που ούτως ή άλλως είναι επιβλητικοί. Οι ψηλές κουρτίνες, αυτές δηλαδή που είναι κρεμασμένος από ψηλά, λίγο κάτω από το ταβάνι, δημιουργούν την αίσθηση του ...ψηλοτάβανου, ενώ αντί για κουρτινόξυλο μπορείς πάντα να επιλέξεις μετόπη για να δημιουργήσει ένα επιβλητικό αποτέλεσμα.

Τέλος, δεν είναι απαραίτητο σε κάθε χώρο του σπιτιού να έχεις τις ίδιες κουρτίνες,.

Πάμε να δούμε μερικές επιλογές που μπορείς να κάνεις σε κουρτίνες για τα δωμάτια του σπιτιού σου, κυρίως το σαλόνι:

1- Λευκές λιτές κουρτίνες: επιτρέπουν στο φως να μπαίνει στα δωμάτια και δημιουργούν την αίσθηση του "μεγάλου" χώρου.

2-Λευκές μονοκόμματες κουρτίνες με διακριτικό τύπωμα: ιδανικές επίσης για κάθε δωμάτιο. Κρέμασέ τες από ψηλά.

3- Κουρτίνες με floral τύπωμα: ιδανικές για την κρεβατοκάμαρά σου.

4- Γκρι κουρτίνες (ή γενικά σε ουδέτερα χρώματα): ταιριάζουν άψογα με τη μίνιμαλ αισθητική του σπιτιού σου, με σουηδικού τύπου έπιπλα και διακόσμηση σε ουδέτερα χρώματα. Κρέμασέ τες από ψηλά.

5- Κίτρινες κουρτίνες: είναι επιβλητικές και χαρίζουν elegance, ιδίως σε χώρους με εντυπωσιακά έπιπλα.

6- Μπλε κουρτίνες: είναι επίσης επιβλητικές, κάνουν ωραία αντίθεση σε δωμάτια που κυριαρχεί το λευκό και δημιουργούν την απαραίτητη συσκότιση, αν θέλεις να κοιμηθείς. Αποφύγέ τες σε μικρούς χώρους.

7- Ριγέ κουρτίνες: μπορείς να τις ταιριάξεις με τα μαξιλάρια του καναπέ σου!
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ