2017-10-31 12:34:12
Φωτογραφία για Μικρό υπνοδωμάτιο: 7 μικρές παρεμβάσεις που θα το μεταμορφώσουν
Τα υπνοδωμάτια έχουν την τάση να παραμελούνται διακοσμητικά, ιδιαίτερα αν είναι μικρά. Τα μικρά υπνοδωμάτια συνήθως δημιουργούν θέματα αποθήκευσης, καθώς ο χώρος τους είναι περιορισμένος. Σαν αποτέλεσμα καταλήγουν να είναι ακατάστατα και να μεταμορφώνονται σε δωμάτια που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την ανάγκη του ύπνου.

Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάτε πως το υπνοδωμάτιο είναι ένας πολύ προσωπικός χώρος. Ακόμα και αν ο κύριος σκοπός του είναι να σας φιλοξενεί κατά τη διάρκεια της νύχτας, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι παραμελημένο. Αντιθέτως, αν είναι οργανωμένο και όμορφο θα σας βοηθήσει να ηρεμήσετε και να περάσετε αρκετό ποιοτικό χρόνο μέσα σε αυτό.

Όσο μικρό, λοιπόν, κι αν είναι το δωμάτιό σας, μπορείτε να κάνετε παρεμβάσεις που θα σας γλιτώσουν χώρο, θα είναι λειτουργικές και θα το μεταμορφώσουν στο προσωπικό σας ησυχαστήριο με στυλ και γούστο.

Επιτοίχιο τραπεζάκι


Αν το δωμάτιό σας δεν έχει αρκετό χώρο για να τοποθετήσετε ένα μεγάλο κομοδίνο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Ένα μικρό επιτοίχιο ραφάκι μπορεί να λειτουργήσει πολύ πρακτικά δίπλα στο κρεβάτι σας, ώστε να τοποθετείτε τα προσωπικά σας αντικείμενα και τα βιβλία σας.

Πόδια κρεβατιού

Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το χώρο κάτω από το κρεβάτι σας για να αποθηκεύσετε πράγματα, απλά… σηκώνοντάς το! Προμηθευτείτε πόδια κρεβατιού στο ύψος που θέλετε, ώστε να δημιουργηθεί χώρος και να αποσυμφορήσετε το υπόλοιπο δωμάτιο.

Κρεμαστό τραπεζάκι

Μια άλλη μικρή και ταυτόχρονα πολύ πρωτότυπη ιδέα, είναι να τοποθετήσετε ένα κρεμαστό τραπεζάκι, στερεώνοντας το με έναν γάντζο στο ταβάνι. Θα σας εξυπηρετήσει και θα αποτελέσει ένα πολύ ιδιαίτερο διακοσμητικό στοιχείο.

Χώρος για ρούχα

Αν δεν έχετε ντουλάπα, μπορείτε να δημιουργήσετε τις συνθήκες ώστε να αποκτήσετε χώρο για να κρεμάτε τα ρούχα σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι δύο γαντζάκια στο ταβάνι και μια μπάρα που θα φιλοξενήσει κρεμάστρες ρούχων.

Αποθηκευτικός χώρος στην πόρτα

Μην αφήσετε τον χώρο πίσω από την πόρτα του υπνοδωματίου σας να πάει χαμένος. Προμηθευτείτε ένα ντουλάπι πόρτας ώστε να αποθηκεύσετε κοσμήματα, φουλάρια, κασκόλ, καπέλα ή οποιοδήποτε άλλο προσωπικό αντικείμενο.

Μετατρέψτε το μικρό γραφείο σε κομοδίνο

Αν θέλετε ένα γραφείο και ένα κομοδίνο, αλλά το υπνοδωμάτιό σας είναι μικρό για να τα χωρέσει, τοποθετήστε το γραφείο ακριβώς δίπλα στο κρεβάτι. Έτσι θα μπορείτε να το χρησιμοποιείτε και ως κομοδίνο όταν το χρειάζεστε.

Επιτοίχιο φωτιστικό

Για να κερδίσετε χώρο, προμηθευτείτε ένα φωτιστικό που μπορεί να βιδώσει στον τοίχο. Θα αφήσει το μικρό σας τραπεζάκι ελεύθερο και θα ομορφύνει με κομψό τρόπο το μικρό σας υπνοδωμάτιο.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ