2012-05-25 09:23:03
Φωτογραφία για Η Ρωσία και οι άλλοι
Είναι γνωστό ότι λόγω πολλών παραγόντων έχουμε(ή πρέπει να έχουμε) στενές σχέσεις με την Ρωσία. Όχι βέβαια της οικονομικής συγκυρίας αλλά γενικότερα. Από την κυβέρνηση Καραμανλή είχε γίνει μία προσπάθεια να αναθερμανθούν οι σχέσεις μας με την εν λόγω χώρα. Είχε γίνει μια τεράστιας σημασίας συμφωνία για έναν αγωγό φυσικού αερίου (South stream). Βέβαια όταν το 2009 το ΠΑΣΟΚ πήρε στα χέρια του την εξουσία φαίνεται πως πάγωσαν οι καλές διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας.

Ακουγόταν έντονα στην Ρωσία και επιβεβαιώθηκε αργότερα ότι ο Γ. Παπανδρέου δεν αποδέχθηκε δάνειο που πρότεινε η Ρωσία στην Ελλάδα (πριν μπει η χώρα στο μνημόνιο). Ακόμα και όταν πήγε στην Ρωσία δεν διευθέτησε κανένα θέμα όσον αφορά τις ενεργειακές και αμυντικές συμφωνίες που είχαν γίνει παλαιότερα.

Έτσι βλέπουμε ότι μάλλον τελικά οι σχέσεις μας με την Ρωσία χειροτέρεψαν. Αλλά παρ' όλα αυτά συνεχίζουν να μας στηρίζουν με δηλώσεις σαν αυτές. Δεν λέω πας μας αγαπάνε τόσο πολύ αλλά η Ρωσία φαίνεται να θέλει να μας βοηθήσει προφανώς επειδή έχει και αυτή συμφέροντα από μία τέτοια συνεργασία. Πρέπει, κατά την γνώμη μου η Ελλάδα να αναθεωρήσει την στάση της προς την Ρωσία και να τις ξαναρχίσει από εκεί που τις άφησε ο Κ. Καραμανλής. Άλλωστε και η Κύπρος σύναψε δάνειο με τους Ρώσους και δεν το μετάνιωσε.

telalhs.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ