2024-03-12 18:02:29
Φωτογραφία για Η Ρωσία επωφελείται από τις επιθέσεις των Χούτι στην Ερυθρά Θάλασσα - Οι κυρώσεις δεν εμποδίζουν τις σιδηροδρομικές μεταφορές.
Η Ρωσία φέρεται να επωφελείται από τις επιθέσεις των Χούτι στην Ερυθρά Θάλασσα, καθώς ο πόλεμος της Μόσχας στην Ουκρανία και ο πόλεμος του Ισραήλ στη Χαμάς συνεχίζουν να μαίνεται.

newsweek.com

Οι Χούτι, μια μαχητική ομάδα που υποστηρίζεται από το Ιράν με έδρα την Υεμένη, επιτίθενται στον πολυσύχναστο θαλάσσιο διάδρομο της Ερυθράς Θάλασσας από τότε που το Ισραήλ εξαπέλυσε τη συνεχιζόμενη επίθεσή του στη Γάζα μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Εν τω μεταξύ, η Ρωσία έχει υποστεί αυστηρές κυρώσεις από τότε που εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022. Πολλά εμπορεύματα που κανονικά ταξίδευαν μέσω του εδάφους μέσω της Ρωσίας στο δρόμο τους από την Ασία προς την Ευρώπη μεταφέρθηκαν στη διαδρομή της Ερυθράς Θάλασσας ως αποτέλεσμα.

Η αστάθεια ώθησε τις θαλάσσιες αποστολές να αρχίσουν να ακολουθούν μια πολύ μεγαλύτερη διαδρομή, ταξιδεύοντας από την Ασία στην Ευρώπη κάνοντας τον περίπλου της Αφρικής μέσω του Ακρωτηρίου της Καλής Ελπίδας. Οι Financial Times ανέφεραν τη Δευτέρα ότι τα αιτήματα για μεταφορά εμπορευμάτων μέσω της Ρωσίας σιδηροδρομικώς έχουν αυξηθεί στα ύψη.


Ένα κινεζικό εμπορευματικό τρένο απεικονίζεται στο Μπάρκινγκ της Αγγλίας, στις 18 Ιανουαρίου 2017. Η ένθετη εικόνα δείχνει ένα φορτηγό πλοίο να βυθίζεται στην Ερυθρά Θάλασσα μετά από επίθεση των Χούτι. Αιτήματα για εμπορικές σιδηροδρομικές μεταφορές μέσω... ΠερισσότεροDAN KITWOOD; ΚΑΝΑΛΙ AL-JOUMHOURIAH

Ενώ οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ( ΕΕ ) εμποδίζουν την οδική μεταφορά εμπορευμάτων μέσω της Ρωσίας, δεν ισχύουν τέτοιοι περιορισμοί στα σιδηροδρομικά ταξίδια, εφόσον το φορτίο δεν προέρχεται από τη Ρωσία.

Η γερμανική ναυτιλιακή εταιρεία DHL φέρεται να είπε ότι τα αιτήματα για αποστολές χρησιμοποιώντας την κρατική εταιρεία της Μόσχας Russian Railways (RZD) είχαν εκτοξευθεί κατά 40% από τότε που οι Χούτι ανάγκασαν τη μεγαλύτερη διαδρομή να γίνει συνηθισμένη τον Δεκέμβριο.

«Τα αιτήματα έχουν αυξηθεί από την αρχή της κατάστασης στην Ερυθρά Θάλασσα κατά περίπου 40 τοις εκατό», δήλωσε η DHL στους Financial Times . «Το συντριπτικό ποσό διέρχεται από τη Ρωσία».

Ομοίως, οι εξειδικευμένες ναυτιλιακές εταιρείες RailGate Europe και Rail Bridge Cargo δήλωσαν και οι δύο ότι οι απαιτήσεις για εμπορικές αποστολές να ακολουθήσουν τη ρωσική σιδηροδρομική γραμμή αυξήθηκαν κατά πάνω από 30 τοις εκατό μετά τις επιθέσεις των Χούτι.

Αν και εταιρείες όπως η RailGate Europe έχουν αποφύγει να συναλλάσσονται απευθείας με την RZD, η εταιρεία που ελέγχεται από τη ρωσική κυβέρνηση είναι τελικά υπεύθυνη για το σιδηροδρομικό σύστημα και επωφελείται οικονομικά από τυχόν αποστολές.

Τόσο η ΕΕ όσο και οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στην RZD μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Ωστόσο, παραμένουν κενά που επιτρέπουν στον σιδηρόδρομο να χρησιμοποιείται νόμιμα για εμπορικές εμπορευματικές μεταφορές, εφόσον οι αποστολές δεν προέρχονται ή δεν σταματούν στη Ρωσία.

Ενώ η συνολική ποσότητα φορτίου που μεταφέρθηκε μέσω της Ρωσίας από την έναρξη των επιθέσεων των Χούτι είναι ασαφής, τυχόν κέρδη που θα προκύψουν που έχει αποκτήσει η RZD πιθανότατα θα χρησιμοποιηθεί, τουλάχιστον εν μέρει, για να συνεχίσει να χρηματοδοτεί τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Οι Χούτι έχουν ορκιστεί να συνεχίσουν να επιτίθενται στον διάδρομο της Ερυθράς Θάλασσας για όσο διάστημα το Ισραήλ συνεχίζει τις επιθέσεις του στη Γάζα, οι οποίες έχουν δεχτεί ολοένα και περισσότερο διεθνή κριτική και καταδίκη μετά τους αναφερόμενους θανάτους περισσότερων από 30.000 Παλαιστινίων.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ