2017-11-02 08:57:13
Φωτογραφία για Ανησυχία στους επικουρικούς γιατρούς για πληρωμές και εφημερίες! Τι θα γίνει με τις παρατάσεις των συμβάσεων
Πέμπτη 2 Νοέμβριος 2017

Γράφει: Μαρία Γλένη 

Αγωνία επικρατεί στο επικουρικό προσωπικό των νοσοκομείων όλης της χώρας καθώς υπάρχει πιθανότητα να μην εγκριθούν από το ελεγκτικό συνέδριο οι παρατάσεις στις συμβάσεις.

Η φημολογία ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη όπου επικουρικοί νοσηλευτές και εργαζόμενοι του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, δεν μπόρεσαν να πληρωθούν υπερωρίες καθώς κρίθηκε από το ελεγκτικό συνέδριο ότι η σύμβασή τους είχε ξεπεράσει τους 24 μήνες και συνεπώς δεν δικαιούνταν να πληρωθούν επιπλέον.

Στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας επικρατεί προβληματισμός καθώς μεγάλο μέρος του επικουρικού προσωπικού στα νοσοκομεία έχει συμβάσεις που έχουν παραταθεί. Άλλωστε και πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση δίνει το δικαίωμα να γίνονται τριετής συμβάσεις και φυσικά γιατροί και εργαζόμενοι να πληρώνονται κανονικά εφημερίες και υπερωρίες.

Ο υπουργός Υγείας αναμένεται να προχωρήσει σε ειδική ρύθμιση σε συνεργασία με το Ελεγκτικό συνέδριο ώστε να μη διακοπούν οι συμβάσεις του επικουρικούπροσωπικού και να συνεχισθεί κανονικά η εργασία τους στο ΕΣΥ.

Πάντως πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι επικουρικοί γιατροί που πληρώνονται μέσω ΕΣΠΑ αφού το σχετικό πρόγραμμα τελειώνει το 2018 και είναι αμφίβολο πως θα πληρωθούν. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: «Στον αέρα οι επικουρικοί γιατροί των νοσοκομείων! Τι θα γίνει το 2018»

Να σημειωθεί ότι περίπου το 1/3 του επικουρικού προσωπικού στα νοσοκομεία πληρώνεται μέσω ΕΣΠΑ.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ